У Тернополі вшанували загиблих бійців «Невидимої варти», один з яких – Руслан Муляр (Відео)


27 бійців втратила у цій неоголошеній війні Служба безпеки України, каже ректор Національної академії СБУ Сергій Кудінов. Сьогодні він вкотре вшановував пам’ять своїх колег, цього разу у Тернополі.  Наше місто стало 18-м, де провели благодійний захід, присвячений  Героям – співробітникам СБУ, які загинули за незалежність та цілісність України.

Курсанти академії показали тернополянам виставу-реквієм «Війна без строку…». У ній, кажуть, історії полеглих бійців, адже дисципліновані  та професійні спецпризначенці в буденному житті  – звичайні люди.

 

– Під час заходу ми презентуємо виставу-реквієм «Війна без строку…», в якій курсанти академії розповідають історії життя наших колег, якими вони були, як росли, як любили свої сім’ї, про їхніх дітей, які лишились сиротами і про їх спецзавдання. Про це треба говорити, – каже Сергій Кудінов.

 

Простими людьми під час улюблених занять зобразила своїх полеглих колег співробітниця Національної академії СБУ, художниця Леся Шиденко. У виставці їхніх з донькою картин «Невидима варта» портрет нашого загиблого нещодавно земляка Руслана Муляра став останнім, дев’ятнадцятим.  Його, як це робить завжди, пані Леся подарувала родині бійця. Впевнена, ці зображення будуть передавати з покоління в покоління, щоб діти й онуки пишались героїчними вчинками своїх рідних людей.

Каже, її болить за кожного, і це найменше, що може для них зробити.

 

– Всі інші портрети малювала з різних фотографій, пройшов час. А тут мені вислали фото нечіткі трохи, і Руслан виходить в мене інший. Так я малюю живих людей, мазками. І я і так пробувала, і так, не можу нічого з цим зробити. А мала каже, ще й 40 днів нема,  душа ще тут, він живий, – розповідає Леся Шиденко.

 

Захід благодійний. Гроші, зібрані під час попередніх, а це більше 800 тисяч гривень, перерахували  шпиталям на лікування військовослужбовців, поранених під час АТО. Виручені від сьогоднішнього заходу передадуть місцевому військовому ліцею, кажуть організатори.

Попередня стаття

З 1 липня у Тернополі через заборгованість відключать гарячу воду

Наступна стаття

У Тернополі водій спробував підкупити патрульних

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.