Через африканську чуму на Шумщині вб’ють свиней

На Тернопільщині небезпечне вірусне захворювання атакує тварин. З підозрою на вірус “африканської чуми свиней”  до правоохоронців та ветеринарів області звернувся житель села Антонівці Шумського району. Чоловік заявив, що на його господарстві в період з 10 по 15 червня загинуло порося. Тушу тварини направили для проведення експертизи в Львівську регіональну державну лабораторію ветеринарної медицини. Згідно з результатами, у поросяти виявили ДНК вірусу “африканської чуми”.

 

У зв’язку з цим в селі Антонівці встановлять один стаціонарний пост. На території району працюватимуть робочі групи,  а на трикілометровій відстані від зони ураження всіх свиней вилучатимуть та утилізовуватимуть. Усе це робитимуть ветеринари.

 

Лікувати свиней, заражених африканською чумою, заборонено. Власники, у яких загинули тварини, повинні здавати їх працівникам ветлабораторій. Самостійно знищувати туші заборонено.

 

Фахівці стверджують, що заразитися “африканською чумою” люди не можуть, а от відрізнити заражену чумою свинину від здорової легко – таке м’ясо має синюшний вигляд і крововиливи. Тому таке м’ясо на стихійних ринках купувати не варто. Повідомляє Досьє102.

Попередня стаття

У Тернополі розшукують осіб, причетних до вбивства (Фото/Відео)

Наступна стаття

У Тернополі на 12-річного хлопчика напав пітбуль

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.