Продавці білизни обурені рекомендаціями тернопільських депутатів (Відео)


 

У релігійні свята – без трусів. Тернопільські депутати вирішили рекомендувати підприємцям утриматися від продажу білизни у свята. Пропозицію вніс депутат-священослужитель, мовляв  «труси та бюстгальтери» річ аморальна, то ж її на шляху до храму немає бути. Колеги-депутати, зі спікера реготали, та проголосували «За» таку пропозицію.

 

Відсторонений від парафії через депутатство отець, нагадує місцевим обранцям про негідну дорогу до церкви.

 

– Іду я на Зелені свята до церкви попри ринок, чоловік восьмеро відкриті, труси продають, ліфчики, другі – рибні снасті. Все розумію, але щоб на Світлий понеділок трусами торгували, то вже трошки перегиб, – депутат Тернопільської міської ради Володимир Гринда.

 

Тож просить ятки з невідповідним товаром на свята закрити.

– Хоч попередження, щоб такі речі не продавали! – Що труси, чи що? – Так, щоб на Зелені свята трусами не торгували.

– Я пропоную звернутися до управління торгівлі, яке має рекомендувати підприємцям врегулювати торгівлю під час релігійних свят. Ставлю на голосування, – міський голова Тернополя Сергій Надал.

 

Пропозицію депутата підтримали 25 колег, 15 утрималось. Та те, що в депутатів викликало сміх, підприємців обурює.

– Оце богомільні, оце завал, оце маячня, він не буде продавати, зрозуміло, у нього зарплата достатня, – каже продавчиня Люба.

– А шо то має значення білизна до свят, не дай Бог захворів хтось, чи в лікарні, чи помер – треба. Та вони не мають чим зайнятися, трусами прикриваються, нехай вирішують інші питання, дороги, балкони падають, вони труси будуть забороняти, то взагалі, – обурюється продавчиня спідньої білизни Люба.

– Це смішно, це просто в голові не вкладається, – продавець Таня.

 

Продавці констатують: на вихідні і в свята, якраз людей найбільше, бо тоді тернополяни мають час.  Покупцям ідея з обмеженням теж не до вподоби.

 

Андрій Грицишин один із не багатьох, який не підтримав колеги. Каже, наміри депутат-отець мав добрі, та сформулював не чітко. Тож треба ідею допрацювати.

 

– Ну, знову ж таки все було дуже спонтанно і так воно вийшло, що хто не розібрався, зрозумів, що мова йде про білизну, хоча насправді ми вже потім розібралися і згадували як було на сесії – чітко йшла мова про рекомендацію підприємцям не торгувати у святкові дня, ні більше ні менше, – каже депутат Тернопільської міської ради Андрій Грицишин.

 

Тим часом, у мерії рекомендації депутатів уже сформували у документ і направили в управління торгівлі. Проте наголошують, виконувати поради обранців підприємці можуть на власний розсуд.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Попередня стаття

З 18:00 години 23 червня у Тернополі заборонено продавати алкоголь

Наступна стаття

Вчені оголосили про несподівану користь гарячого чаю

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.