Цьогоріч на дорогах Тернополя встановлять камери відеоспостереження

Перше інтернет-телебачення Тернопільщини “Медіатор” вже повідомляло про масштабну ДТП у Тернополі на проспекті Степана Бандери. Трапилася аварія за участю п’яти транспортних засобів. За попередніми висновками поліції, винуватцем дорожньої події став водій «Ауді», громадянин Нігерії. Перевищивши швидкість руху, він зіткнувся з двома легківками та двома маршрутними таксі. Однак доводитимуть порушення шляхом експертизи, оскільки в Тернополі швидкість руху транспортних засобів поки що не фіксується.

 

 

«Водій «Ауді» допустив зіткнення з автомобілем «Дачія», який рухався в попутньому напрямку. Автомобіль «Ауді» відкинуло в транспортний засіб «Пежо», який рухався поруч. В подальшому він в’їхав у маршрутні таксі №15 та №14. Водій «Ауді» – громадянин Нігерії. Внаслідок ДТП травм він не зазнав, зате дещо травмувався водій «Пежо». Наразі тривають слідчі дії щодо порушення правил дорожнього руху», – розповідає старший інспектор відділу розшуку та опрацювання матеріалів ДТП управління Патрульної поліції області Віктор Вихованець.

 

Винуватцеві ДТП доведеться компенсувати збитки потерпілим водіям, – кажуть поліцейські. Якщо авто застраховане, ремонт оплатить страхова компанія. «Громадський транспорт Тернополя застрахований. Перевізники вже повідомили про збитки страховим компаніям. Наразі очікуємо, що страхові компанії компенсують збитки. Якщо цього не відбудеться, то збитки буде змушений компенсувати винуватець ДТП», – каже начальник управління транспорту, комунікацій  та зв’язку Тернопільської міської ради Ігор Мединський.

 

Нагадаємо, з початку 2018-го року у населених пунктах обмежено швидкість руху транспортних засобів від шістдесяти до п’ятдесяти кілометрів за годину. Однак поки що немає необхідної системи для фіксації швидкості руху. Відтак довести порушення відразу практично неможливо.

 

«Система відеоспостереження на автошляхах працює у багатьох обласних центрах України. У Тернополі необхідних технічних засобів поки немає. Будуть встановлені камери насамперед там, де є велика завантаженість, а відтак – велика кількість дорожньо-транспортних пригод. Камери будуть фіксувати рух, і сподіваємося, це сприятиме зменшенню порушень», – розповідає начальник патрульної поліції області Богдан Шевчук.

 

Коли запрацює система відеофіксації дорожнього руху, повідомлення про порушення отримуватимуть власники автівок. Там буде вказано і розмір штрафу, який необхідно сплатити за порушення.

Вікторія Неборак

Попередня стаття

Шоколад є по-різному корисним для чоловіків і жінок

Наступна стаття

Тернополяни голосують за створення умов для пересування людей з інвалідністю

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.