“Гроші йдуть за пацієнтом”: держава розпочала фінансування лікарів і медзакладів

фото з відкритих джерел

 

фото з відкритих джерел

“Гроші йдуть за пацієнтом”. З 1 липня держава розпочала фінансувати лікарів та медичні заклади, що надають первинну допомогу. Тариф за обслуговування не залежитиме від того, скільки разів впродовж року людина звернеться до спеціаліста – один чи десять. Тож лікар буде зацікавлений в тому, щоб займатися профілактикою захворювань.

 

Вже 149 медзакладів, що надають первинну допомогу, уклали угоди з Національною службою здоров’я. Для них будуть такі тарифи для лікарів на обслуговування пацієнтів на рік:

– 370 грн за молодь і людей середнього віку;
– 740 грн за людину похилого віку
– 1480 за дитину

Відтак, найбільше лікарі приділятимуть уваги і часу малечі та людям старшого віку, звідси й вища оплата їхньої праці. Також, пацієнт може підписати декларацію з лікарем, який працює у приватній клініці, якщо цей заклад уклав угоду з Національною службою здоров’я.

Лікарні, що ще не приєднались до реформи, продовжать отримувати субвенцію з бюджету. Жоден заклад не залишиться без фінансування, а пацієнт – без лікаря, – повідомляє Прем’єр Міністр України Володимир Гройсман на своїй сторінці у Facebook.

 

Людмила Маліброда

Попередня стаття

З липня тернополян очікує округлення суми в чеках (Схема)

Наступна стаття

Тернополянин, який біля “Алюру” заступився за дівчину – у комі

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.