Без телевізорів та холодильників залишилися мешканці села на Тернопільщині (Відео)


 

У 24 жителів Хотівки на Кременеччині погоріли електроприлади та вийшла з ладу побутова техніка. Такі наслідки раптового стрибка напруги  електромереж.

 

Вже чорти дні пенсіонерка Євгенія Зубкевич зберігає продукти на веранді. Холодильник та морозильна камера у сімействі з двома маленький дітьми цими вихідними згоріли.

 

– Згоріла плата до холодильнику, вчора забрали в ремонт, каже майстер, якщо зремонтуємо добре, а якщо ні то таких не випускають, – каже жителька села Хотівка Євгенія Зубкевич.

 

Сусідка Зубкевичів, баба Люба,  живе сама. Син в армії. Єдина розрада та звістки про події на Сході з телевізора, та той згорів. Каже, весь день в кімнаті стояв в диму.

 

– Дивилася кіно, задрімала, схопилася, синій екран, думаю виключу з розетки, я не встигла дійти, як все задимілося.

 

Перепади напруги селяни спостерігали останніх кілька днів, то вимикались прилади, то мигало світло.  Люди викликали районних енергетиків. Та вони не приїжджали. Коли у 24 маєтках задимілась електротехніка, до трансформатора прибіг місцевий електрик Аркадій Олексюк.

 

– Що мав робити, чекати поки село згорить. Це сто процентів, сто процентів могло бути, бо я поки відключив, то люди повибігали, бо техніка горить. Біля підстанції була страшна напруга, – розповідає  місцевий електрик Аркадій Олексюк.

 

В понеділок жителі Хотівки зібрали підписи під заявою та пішли в Кременецький РЕМ та адміністрацію. У владних кабінетах причин загоряння поки не знають тож і компенсувати втрати не спішать. Та з приїздом журналістів, вирішили таки подивитись, на горе-трансформатор. Головний інженер Кременецького РЕМ Володимир Табачук  припускає, що перепад стався через чагарники та технічне обслуговування підстанції.

 

Допоки комісія з’ясовуватиме причину псування приладів, місцевий РЕМ пообіцяв приїхати і пообрізати гілля в селі. Проте, коли будуть результати, як і хто компенсує збитки – невідомо. Тим часом, літо на дворі підганяє обрізаних від цивілізації селян по нові холодильники в магазин. Та бояться, що і нову техніку може спіткати так ж доля.

 

Наталя КОЛОДІЙ, Іван КОЗОРІЗ, у Фокусі дня, МедіаТОР

 

 

 

 

 

 

 

Попередня стаття

Анатолій Гриценко відповідає на запитання тернополян у програмі “Позиція” (Наживо)

Наступна стаття

Тернополян запрошують на прощу у храм, де збуваються мрії (Відео)

One Comment

    Avatar
  • Не гілля обрізати ,а голови їм треба обрізати !! А гілля треба обрізати літом !!!!ʼ Причина не в гіллях ,причина в тому що всі прибутки ідуть в кишені керівникам (власникам) а не вкладаються в покращення послуг !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.