На Тернопільщині двох бойовиків ЛНР ув’язнили на 14 і 15 років, заочно

фото з відкритих джерел

Тернопільський міськрайонний суд виніс обвинувальні вироки двом жителям Луганської області. Учасникам терористичної організації призначено покарання у виді 14 та 15 років позбавлення волі.

 

Обвинувачем доведено у суді, що 42-річний житель Луганщини з червня 2014 року по жовтень 2016 року брав активну участь у діяльності терористичної організації «ЛНР» у складі однієї з терористичних груп. Зокрема, встановлено його причетність до обстрілів із систем залпового вогню БМ-21 «Град» позицій сил та засобів АТО у місті Дебальцеве Донецької області, а також уздовж лінії розмежування на Луганському напрямку.

 

Водночас інший учасник цієї ж терористичної групи, займаючи посаду начальника штабу та згідно функціональних обов’язків будучи відповідальним за бойову та мобілізаційну готовність, перевірку наявності й стану озброєння, майна у підпорядкованих йому терористів підшуковував та набирав нових членів терористичної групи для подальшої їх участі в збройному спротиві військовослужбовцям Збройних Сил України на території Донецької та Луганської областей.

 

Суд визнав винними жителів міста Дебальцеве Донецької області та Щастя Луганської області у інкримінованих їм злочинах за ч.1 ст.258 КК України – участь у терористичній організації). У зв’язку з тим, що злочинці перебувають на тимчасово непідконтрольній українській владі території, їх засуджено заочно до покарання у виді відповідно 15 та 14 років позбавлення волі з конфіскацією майна кожному.

 

Початок строку відбування покарання обчислюватиметься з дня їх затримання. Повідомляє прес-служба прокуратури Тернопільської області. 

 

 

Людмила Маліброда

Попередня стаття

Сотня поліцейських з собаками та зброєю у центрі Тернополя, бо свято (Наживо)

Наступна стаття

У тернопільському парку “Топільче” пограбували дівчину

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.