На Тернопільщині розпочали наймасштабніше будівництво житла для військових

На Тернопільщині побудують 7 казарм покращеного планування для 875 військовослужбовців-контрактників. З них: дві казарми – у Тернополі, три – у Теребовлі та ще дві – у Чорткові. Одна будівля матиме 2 поверхи на 125 ліжко-місць. Загальна площа казарми складатиме 1055 квадратних метрів.

 

В середньому будівництво однієї такої казарми в області обійдеться державному бюджету у майже 15 мільйонів гривень. Загалом, на реалізацію цього проекту виділять 104,9 мільйона гривень. Тендери через електронну систему закупівель ProZorro вже провели. Вся проектно-кошторисна та тендерна документація розміщена на офіційному сайті Міністерства оборони. 

 


У військових містечках Тернополя, Теребовлі та Чорткова генпідрядники вже приступили до виконання робіт, – зазначив заступник начальника управління – головний інженер Західного територіального квартирно-експлуатаційного управління полковник Василь Стеців. За його словами, т
ермін будівництва не перевищуватиме 210 днів. Відтак, планується, що у новенькі казарми військовослужбовці-контрактники вселяться у першому півріччі 2019 року.

 

– Кожна казарма поліпшеного планування – це двоповерхова цегляна споруда із двосхилим дахом із металопрофілю, розміри в плані 36,5 на 16,8 метрів, висота якої буде 11,1 метра. На кожному поверсі розміщуватиметься 6 житлових блок-секцій та кухня. На першому поверсі будівлі передбачені пральня з сушарнею. Кожна блок-секція матиме площу 54,5 квадратних метра, розрахована на 10 ліжко-місць і складається з двох житлових кімнат по 20 квадратних метрів кожна, душової кімнати та туалету, – повідомив полковник Василь Стеців.

 

У кімнаті для кожного військовослужбовця – ліжко на металокаркасі, напівм’який стілець, приліжкова шафа з полицями та шафа для одягу. У казармі покращеного планування житимуть контрактники самі, без сімей, – йдеться на сторінці Тернопільського військового комісаріату. 

 

 

Людмила Маліброда

Попередня стаття

У Києві проходить масштабна акція власників “євроблях” (Наживо)

Наступна стаття

Тернополяни платитимуть більше: “Укрпошта” підвищила тарифи

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.