Будівництво відновили: тернопільські активісти знову зберуться у парку Національного відродження

У Тернополі в парку Національного відродження, незважаючи на протести активістів і місцевих  жителів, знову відновили будівництво. На місце зведення разом із будівельниками приїхали близько десяти хлопців спортивної статури. Кажуть, різноробочі,  – йдеться у пості на сторінці “Вільні Люди Тернопіль – Самооборона Майдану” у Фейсбук. Також, у повідомленні зазначено й те, що неподалік місця забудови перебували два патрульних автомобілі. Проте правоохоронці з транспорту не виходили.

 

На чергову мирну акцію протесту активісти планують зібратися 17 липня о 19:00 годині у парку Національного відродження.

 

” В парк Національного Відродження у місті Тернопіль завезли проплачених “тітушок”. Незважаючи на протести тернополян корумповані чиновники та горе-забудовник продовжують будівельні роботи в парку Національного Відродження. Цього разу на будівельний майданчик, разом з бригадою робітників, приїхали молоді хлопці спортивної статури, які представились “різноробочими” цього будівництва. Простими словами – фірма забудовника за гроші озброїлась “тітушками”. Псевдо-спортсменів часто використовують для реалізації «сумнівних» бізнесових проектів. У великих містах, до прикладу Києва чи Одеси це вже стало нормою, проте в Тернополі, як і в інших містах України, використання “тітушок” – це питання нашої безпеки.

 

Нажаль на таку ганебну витівку забудовника керівництво Тернопільської міської ради ніяк не реагує. Дивним є той факт, що одночасно з появою тітушок поблизу парку Національного Відродження з’явилося дві машини Головного управління національної поліції у Тернопільській області, проте правоохоронці не виходили з машин, після розмови з ними вони так і не змогли пояснити причину своєї появи. Виглядало так, що представники поліції були проінформовані про появу “тітушок”, проте керувалися якимись внутрішніми вказівками свого керівництва.

 

Ми звертаємося до депутатів Тернопільської міської ради, міського голови – Сергія Надала, поліції – офіційно відреагувати на появу проплачених горе-спортсменів, «тітушок» та вчинити всі необхідні дії для того, щоб кожен мешканець міста Тернопіль почував себе в безпеці і мав право на безперешкодне проведення мирних зібрань.

 

Закликаємо всіх небайдужих тернополян доєднатися до мирної акції протесту, яка відбудеться 17 липня о 19.00 перед будівельним майданчиком в парку Національного Відродження, – повідомляє “Вільні Люди Тернопіль – Самооборона Майдану”.

 

Нагадаємо, 15 червня активісти разом з тернополянами домоглися того, що забудовник забрав техніку та припинив будівництво. Онлайн трансляцію з місця події можна подивитися за посиланням, а також на “МедіаТОР” у Фейсбук.

 

Довідка: 2016 року у парку Національного відродження на місці так званої «клітки» розпочали будівництво еко-готелю. За два роки через протести активістів зведення будівлі призупинялось. Забудовник збирав документи та допрацьовував ті, до яких є претензії. Зараз у парку зводять “Вуличну академію”. Люди виступають проти.

 

Людмила Маліброда

 

Попередня стаття

На Тернопільських дорогах автомобілі приймають дощові ванни на ходу (Відео)

Наступна стаття

Чому під землею гаряче (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.