Перевізників Тернопільщини закликають до нового року оновити парк

З 1 січня 2019 року в Україні заборонять маршрутки, які були переобладнані з вантажних транспортних засобів на пасажирські. Їх більше не використовуватимуть для перевезення людей. Про це міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив на розширеній нараді з представниками автомобільної галузі та керівниками компаній, які здійснюють пасажирські перевезення по всій Україні.

 

«З 1 січня 2019 року маршрутки, які були переобладнані з вантажних транспортних засобів на пасажирські, не використовуватимуться для перевезення пасажирів. Такі автобуси евакуйовуватимуться на штрафні майданчики і потім йти на металобрухт. Закликаю всіх перевізників вже зараз працювати над оновленням парку», – зазначив Володимир Омелян.

 

Крім того, міністр наголосив, що держава посилює контроль за ринком автобусних пасажирських перевезень. «Велика частина міських, приміських, міжміських внутрішньообласних та міжобласних автобусних перевезень в Україні здійснюється в умовах, які важко назвати комфортними і безпечними для пасажира. Середній вік «маршруток» – понад 10 років, автобусів середньої та великої пасажиромісткості – понад 20 років і більше. Частина автобусів, які називаються «маршрутками», переобладнані з вантажних транспортних засобів. Часто такі транспортні засоби не відповідають ні вимогам безпеки, ні вимогам комфорту, – повідомив Володимир Омелян.»

 

Закликаю всіх перевізників вже зараз працювати над оновленням парку», – наголосив Володимир Омелян. Очільник міністерства також заявив, що Укртрансбезпека разом із Національною поліцією посилить контроль за ринком, зокрема, до боротьби із нелегальними перевізниками». Повідомляє Міністерство інфраструктури України.

Попередня стаття

На Тернопільщині спіймали гігантську рибину

Наступна стаття

«Пончик, компот і салат», – тернополяни про мінімальні витрати на їжу

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.