Фермери Тернопільщини розвиватимуться краще завдяки співпраці банків і держави (Відео)

Плече, на яке можна опертись, – це половина справи, так кажуть аграрії про надійних фінансових партнерів. Днями сільгосппідприємці зібрались на відкриту нараду з питань підтримки малого та середнього бізнесу. Керівники банків та облдержадміністрації розповіли про найновіші програми кредитування фермерів з можливістю омпенсації від держави.

 Близько тисячі гектарів землі в обробітку підприємства пана Віталія. Чоловік каже, у сільському господарстві вкрай важливе оновлення техніки й постійні обігові кошти, тому шість років поспіль співпрацює з банками.

– Ми очікуємо на компенсацію 50-ти тисяч гривень – це немалі гроші для будь-кого навіть для великого агропідприємства. Програма Агрокуб у нас також є, ми скористалися нею десь 3-4 місяці, у цьому є позитив, гроші зайвими не бувають, – каже керівник агропідприємства «Богдан» у Теребовлянському районі Віталій Сивак.

 Вже рік у Приватбанку діють програми підтримки дрібних фермерських господарств та великих агрохолдингів. За словами, директора Прикарпатського регіонального управління Юрія Акуленка малий та середній бізнес є основою економічної стабільності держави. Саме тому в 2018-му запланували надати підприємцям кредити у розмірі 5-ти мільярдів гривень.

– Найбільший попит має програма КУБ – країна успішного бізнесу. Вона призначена для створення робочих місць, щоб люди працювали в нашій країні і не виїжджали за кордон. На Тернопільщині ми видали понад три тисячі таких кредитів. Спочатку сума кредитів складала до 500 тисяч, тепер кредитуємо і на мільйон, адже  бачимо, підприємці повертають і беруть знову, – розповідає директор Прикарпатського РУ Приватбанку Юрій Акуленко.

Розвиток сільського господарства фінансується й з обласного бюджету. Нині допомогу від держави найбільше отримує тваринницька галузь. За словами заступника директора департаменту агропромислового розвитку Тернопільської ОДА Василя Кічака, велика підтримка обслуговуючим кооперативам також часто за кошти держави фермери купують доїльні апарати.

Під час наради представники Департаменту агропромислового розвитку та Приватбанку підписали меморандум про співпрацю. Такі домовленості, переконані фахівці, дозволять підприємцям краю активно розвиватись.

Попередня стаття

На Тернопільщині під час ремонтних робіт загинув електрик

Наступна стаття

На околицях Шумська розкопали тіла повстанців (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.