Десятка комп’ютерних фактів

Комп’ютери широко використовуються і на виробництві, і в побуті. Наведемо цікаві факти про комп’ютери, розставивши їх по-місцях:

1 місце: Використовуючи комп’ютер і три порожніх клавіатури, не дивлячись на екран, якийсь Мішель Сантелія набрав 64 книги (понад 3.3 мільйонів слів), включаючи «Одіссею», «Біблію» і «Книги рекордів Гіннеса». Всі тексти він набирав на різних мовах, включаючи такі екзотичні, як давньоєврейську, і від кінця до початку. Закінчився цей титанічна і даремний труд 26 липня 2007 року.

 

2 місце: Кількість часу, проведеного службовцями США за комп’ютерними іграми в робочий час, досягає приблизно півмільярда годин. Втрата продуктивності при цьому оцінюється в 10 млрд. дол. При цьому, сюди не включається час, проведений в Інтернеті з особистою метою.

 

3 місце: За поточний рік було зафіксовано 22 мільярди нелегітимних послань, тобто спаму, сумарним об’ємом 865 Тбайт (терабайт), що склало 94 відсотки всієї електронної пошти.

 

4 місце: В даний час стандартна комп’ютерна мережа зазнає в середньому 20-ти вірусним атакам кожен день (!).

 

5 місце: Однією з найбільш поширених причин поломок робочих комп’ютерів є попадання рідини на клавіатуру. На другому місці – стрибки напруги в мережі електроживлення

 

6 місце: Яким чином, ви думаєте, системні адміністратори повинні захищати від посягань наші особисті дані, якщо у всіх однакові паролі? Згідно з опитуванням, найбільш популярними є наступні паролі: 1234512345611111 55555 і 77777. А у 40% користувачів пароль збігається з логіном.

 

7 місце: Стандартний комп’ютер витрачає даремно половину своєї потужності. Підвищення ефективності роботи джерел живлення комп’ютерів дозволило б економити 55 мільярдів доларів щороку.

 

8 місце: Самий потужний комп’ютер в світі – це суперкомп’ютер IBM Roadrunner. Він встановлений в Міністерстві енергетики США, і, за офіційними даними, на ньому проводяться різні фізичні та наукові досліди.

 

9 місце: Найбільша в світі комп’ютерна мережа складається з 6 тисяч комп’ютерів. Вона обслуговує знаменитий адронний коллайдер.

 

10 місце: У США День системного адміністратора називається Днем подяки системному адміністраторові (System Administrator Appreciation Day). Засновником свята вважається Тед Кекатоса, системний адміністратор з Чикаго, який вважав, що хоч раз на рік системні адміністратори повинні відчувати вдячність з боку користувачів.

 

Джерело: cikavi-faktu.pp.ua

Попередня стаття

Тернопіль і далі затоплюватиме, грошей на ремонт каналізаційної системи нема

Наступна стаття

Україна відзначає 1030-річчя хрещення Київської Русі (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.