У Тернополі місяць заливає дощами глибочезну яму посеред дороги (Відео)

Яму вирили, а засипати нікому. На вулиці Новосонячній вже місяць посеред дороги трьох метрова вирва. Від дощів, які заливають її повністю, руйнується асфальтне покриття на проїжджій частині. Та найбільш небезпечна вона для дітей, бо їм щоразу кортить заглянути в урвище.

Біля будинку пані Лесі Ониськів працівники «Тернопільводоканалу» копали заглибину ще на початку липня. Тоді, розповідає жінка, на цьому місці бив фонтан, бо труба під землею прогнила від старості. На трьох вулицях від сильного потоку текли річки.

– Вони не засипали, а після того сказали, ви нам не заплатили, а чому ми маємо платити, якщо це власність міста, я плачу за воду, каналізацію, до того ж проводились аварійні роботи.

Нині навколо ями обсипався асфальт, обгороджені бордюри попадали вниз, а навколо попереджувальна стрічка вигоріла. Сусіди кажуть, землю, яку вирили, вивезли КамАЗами, тож тепер і засипати нема чим.

– У дозволі написано відповідальна організація «Тернопільводоконал», відповідальна особа за проведення робіт Романів Р.І. Вони кажуть самі засипайте, як ми можемо самі, ми ж не знаємо ні технології, чим засипати, ми ж не знаємо як то має бути правильно, – розповідає житель вулиці Новосонячна Михайло Мисак.

Жителі Новосонячної вже не раз навідувались до «Тернопільводоканалу» та задовільної відповіді не отримали.
– Я прийшла, показую фотографії, вона навіть не хотіла дивитися, каже хай вам все валиться, ми зробили, а ви не заплатили, – каже Оксана.

Коментувати ситуацію У КП «Тернопільводоканалі» не захотіли й журналістам, кажуть залагодили трубу по-людськи. А про обіцянки засипати яму в другий же день, не знають. В управлінні ЖКГ міськради радять тернополянам писати скаргу.

Поки одні на одних показують пальцем пенсіонерка Стефа весь день спостерігає за сусідськими дітьми, каже, переживає аби не трапилось біди.
– Коли падає дощ набирається повно води, а ця яма три метри глибиною, таж діти можуть там втопитися.

Тим часом яму знову заливають дощі. А отже з кожною зливою небезпека росте.

Наталя КОЛОДІЙ, Тамара ВОЩИЛО, Іван КОЗОРІЗ, у Фокусі дня, МедіаТОР

 

 

 

 

 

 

 

Попередня стаття

На трасі Львів-Тернопіль повія “працювала” разом 2-річною донькою на руках

Наступна стаття

«Мотивувати – моя основна ціль», – засновниця “єСвоє” Олександра Струмчинська

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.