«Лемкиня змалку», – мешканці Монастириська про свою етногрупу (Відео)

Лемки – це та етнографічна група українців, яким довелося пережити багато трагедій: знищення в концтаборі, насильницьке переселення в рамках спецоперації “Вісла”. Лемківська культура почала відроджуватись аж у  80-90-ті роки минулого століття.

Сьогодні частина лемків живе в Україні, інша частина – на території Польщі, третя – у Словаччині. Живучи в Україні, лемки переважно вважають себе частиною українського народу. Вони намагаються зберегти свої національні особливості, найперше, мову.

На XIX фестивалі «Дзвони Лемківщини» зібралось понад тисячу лемків, більшість з них – нащадки. Що для них нині означає бути лемком чи лемкинею, дивіться в опитуванні «Власне бачення» Першого інтернет-телебачення Тернопільщини МедіаТОР.

 

Попередня стаття

У центрі Тернополя п’яна водійка знесла огорожу та вилетіла на тротуар (Фото)

Наступна стаття

На Тернопіллі втопився 39-річний чоловік

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.