Ми підготували для вас підбірку найсмачніших страв, які можна приготувати на багатті. Така їжа незмінно стає смачнішою і здоровішою найвишуканіших страв із духовки.
1. Люля-кебаб на мангалі. Соковиті, ароматні, пікантні а-ля котлетки-ковбаски, дуже популярні на Кавказі, в Середній Азії та Туреччині. Люля-кебаб ми полюбляємо навіть більше, ніж традиційний шашлик! Та й готується він простіше простого.
2. Скумбрія-гріль. Поки сезон пікніків у розпалі маєте чудову нагоду спробувати приготувати рибку на багатті. Я дуже рекомендую спробувати посмажити скумбрію. Раніше ми готували цю рибку у фользі із лимончиком, але такий варіант нам сподобався більше. Тепер скумбрія у нас – справжній лідер страв на мангалі.
3. Печериці-гріль. Таку смакоту ми завжди готуємо на мангалі, щоб «розбавити» очікування головної страви пікніку – м’яса. Не знаю, як інші, але мій синуля на природі чекає саме на цю страву. Мої рідні взагалі всі без виключення великі шанувальники грибів, але печериці-гриль подобаються навіть тим, хто до цього продукту ставиться прохолодно. Вони нереально смачнючі! Соковиті, рум’яні, з розкішним ароматом димка! Тисячу разів рекомендую приготувати!
4. Картопля-кебаб із салом. Такий варіант може стати чудовим гарніром до будь-якого м’яса на мангалі. Сало просочує картопельку своїм соком та ароматом. Що виходить у результаті? Зовні кружальце картоплі злегка зарум’янюється, трішки нагадує картоплю, запечену у вугіллі. В середині ж вона розсипчаста, ароматна, «з димком»! А ближче до шампура – залишається злегка вогкуватою. Про сало взагалі мовчу. Це окрема кулінарна пісня! Якщо ж взяти підчеревинку з прошарком м’ясця, то такою стравою ласуватимуть навіть ті, хто сала не їсть апріорі.
5. Шашлик із родзинкою. Саме в такий спосіб смажать м’яско відомі м’ясоїди та шашликолюби! Хочу запропонувати вам до всіх вже відомих способів маринування м’яса ще один – з «родзинкою». І йдеться не про якийсь секретний інгредієнт, а про спосіб. Цим рецептом із моїм найдорожчим таточком колись поділився знайомий, який працював кухаром у Гуменцях, що на так званому «тещиному язику» на в’їзді у Кам’янець-Подільський. А там, як відомо, смажать просто казковий шашлик про який буквально ходять легенди. М’ясо виходить ніжним і дуууже соковитим.
6. Банани-гриль із шоколадом. Звикли смажити на мангалі м’ясо, рибу та овочі-гриль? А як щодо бананів? Такий гарячий десерт сподобається як дітям, так і дорослим. М’якоть банана при запіканні дивним чином перевтілюється у дуже смачну «субстанцію», а з розтопленим шоколадом утворюється безпрограшний «дует». Ну, а якщо під рукою знайдеться морозиво, то цілком можна померти від щастя!
Джерело: ye.ua