15 серпня – День археолога

Не дивлячись на те, що археологія є всього лише однією з історичних дисциплін, яка вивчає наше минуле за численними артефактами, які отримані у тому числі і в ході проведених розкопок, різноманітних експертиз та досліджень, ми завжди підкреслюємо якийсь романтизм професії археолога. І це не дивно. Саме археологи відкривають нам повний різноманітності і яскравий світ наших далеких і близьких предків, світ, який лежить в основі нашої з вами сучасності.

 

Археологи – це ті люди, для яких в першу чергу відкривається сенс нашого минущого матеріального буття і справжня цінність нашої спільної історичної спадщини. Всі знають, що будь-яку історію кожен може трактувати по-своєму, історію можуть «переписувати», можуть «переглядати», проливати на неї світло або відводити в тінь, але факти завжди залишаються фактами. Їх марно підробляти або ховати, спотворювати або заплутувати, так як Його Величність Час усе розставляє по своїх місцях, які й виявляє археолог.

 

В цей прекрасний День, ми також приєднуємося до всіх привітань на адресу наших археологів і бажаємо, щоб у них все склалося! Здоров’я Вам і нових відкриттів! Зі святом археологів!

Попередня стаття

Як утворюються камені в нирках (Відео)

Наступна стаття

Від початку року на Тернопільщині сталося понад тисячу ДТП

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.