Тернопільщина – серед аутсайдерів за результатами ЗНО

     Проект “Тернопіль  time”

Тернопільські абітурієнти не знають української мови та літератури. Саме з цього предмету найнижчі бали за результатами зовнішнього незалежного оцінювання, які оголосив Український центр оцінювання якості освіти. Погіршили рейтинг учні ПТУ, їхні результати ЗНО надто низькі.

«Рейтинг  до низу потягнули заклади професійно-технічної освіти. Якщо врахувати державну підсумкову атестацію, то ми отримали 20% тих, хто склав іспит на 1 – 2 бали. Аналізуючи інші предмети, в нас результати будуть подібні до минулорічних. Оскільки лише ДПА з української мови та літератури складали учні ПТУ. Їхні результати дуже погані. Більше половини учнів ПТУ склали ЗНО на «незадовільно». Така тенденція спостерігається і загалом по Україні», – повідомив заступник директора Тернопільського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти з питань ЗНО та моніторингу якості освіти Юрій Шайнюк.

Результати ЗНО і підсумкові оцінки абітурієнтів суттєво різняться, – каже Юрій Шайнюк. Очевидно вчителі у школах завищують бали.  «У школах області є проблема завищення оцінок, найбільше це стосується професійно-технічних училищ. Дуже часті випадки, коли результати ЗНО випускників розчаровують, адже в школі вони отримують вищі оцінки. На якість освіти може впливати багато факторів, але головним залишається бажання вчитися. Якщо його в учня немає, то ніякі реформи не допоможуть», – додає Юрій Шайнюк.

У наступному році ЗНО і державну підсумкову атестацію поєднуватимуть уже з двох предметів. Обов’язковою залишається українська мова та література, другий – на вибір абітурієнта.

Вікторія Неборак

Попередня стаття

“Працювати за кордоном важко, сумується за домом і дітьми”, – фарбувальник Володимир Кліщ (Відео)

Наступна стаття

Через будівництво котельні на торфі тернополяни перекрили дорогу (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.