Тернопільщину і далі заливатиме дощами

Проект “Тернопіль  time”

Цими вихідними на Тернопільщині дощитиме. Місцями пройдуть досить сильні опади: зливи та грози. За попередніми прогнозами Укргідрометеоцентру, часто дощитиме і третьої декади серпня.

 

«18-19-го серпня по області і Тернополю передбачається мінлива хмарність. Подекуди можливі дощі та грози. Вітер північно-східний 3-8 метрів за секунду, місцями пориви вітру. Температура повітря вночі 15-17, вдень 25-27 градусів тепла», – розповідає метеоролог обласного гідрометеоцентру Оксана Озимків.

 

Цього літа на Тернопільщині спостерігається аномальна кількість опадів, – відзначають метеорологи. Пояснюють таку тенденцію глобальними кліматичними змінами. «Якщо характеризувати по кількості опадів, то по території області випало від 62 до 190 мм дощу. Розподіл опадів відбувається нерівномірно. Якщо розглядати температурний режим, то літні температурні показники місцями перевищували норму. Протягом другої декади липня погоду в області визначав циклон, що переміщувався з території Польщі на Північ Білорусії. Відтак спостерігалися дощі. Наприкінці липня область перебувала під впливом чорноморської циклонічної депресії та атмосферних фронтів. Це сприяло дощам, граду і шквалам. Щодо кількості опадів територією Тернопільщини, то їх випала досить таки велика кількість. Загалом по області випало дощів 96  мм 106 %. Найбільше дощів випало на заходів області, тобто Бережанщині. Надалі очікуємо середньодобову температуру повітря 21 градус тепла, це на три градуси вище кліматичної норми, дощі частково порідшають», – пояснює метеоролог Оксана Озимків.

 

Часті дощі найбільше позначилися на сільськогосподарських культурах. Було втрачено близько третини врожаю зернових. А от для овочів погодні перепади показалися більш сприятливими. Як відзначають селяни: врожай картоплі і червоних буряків цього року добрий.

Вікторія Неборак

 

Попередня стаття

На Тернопільщині легківка з’їхала з дороги і влетіла у дерево

Наступна стаття

Виявлено несподівану небезпечну деталь чоловічого гардеробу

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.