Понад дванадцять тисяч першокласників області піде до Нової української школи

Проект “Тернопіль  time”

З першого вересня розпочинає роботу Нова Українська школа, до якої першокласників зараховували відповідно до територіального принципу. Навчатимуться вони за новим освітнім стандартом упродовж дванадцяти років.

Завдання вчителя у Новій українській школі – розкрити таланти і здібності дітей, розвинути їх як особистостей. Відтак для вчителів початкових класів провели спеціальні тренінги у Тернопільському інституті післядипломної педагогічної освіти.

Столи і парти у Новій Українській школі будуть одномісними. Для оновлення матеріально-технічної бази шкіл з державного бюджету спрямовано понад 34 мільйони гривень. Також передбачено фінансування з місцевих бюджетів, а зокрема об’єднаних територіальних громад. «У рамках освітньої реформи, а саме створення Нової української школи, з державного бюджету місцевим бюджетам направлено відповідні кошти, а саме: для придбання персонального комп’ютера й техніки для друкування, копіювання, сканування для початкової школи – 4 567, 3 тис. грн. (освітньої субвенції) і 10 000,0 тис. грн. обласного бюджету. Вже проведено міжнародні торги та закуплено 290 комплектів засобів навчання для початкової школи. Загальна сума 14567, 3 тис. грн. для оснащення закладів загальної середньої освіти з поглибленим профільним вивченням природничих і математичних предметів та опорних шкіл засобами навчання, у тому числі кабінетами фізики, хімії, біології, географії, математики надано 12 327,1 тис. грн. (освітньої субвенції) і 15 000, 0 тис. грн. обласного бюджету. Загалом станом на 15 серпня 2018 року профінансовано освітні заклади на суму 36 млн. 649 тис. грн. Для майбутніх першокласників доставлено 13 тис. 495 ігрових наборів «Шість цеглинок» і передано в усі заклади загальної середньої освіти. Крім того, до першого вересня 2018-го року всі 785 перших класів отримають ігрові набори ЛЕГО», – розповідає начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Ольга Хома.

Державний стандарт початкової освіти, робота над яким тривала два роки, затверджений Кабінетом міністрів України. Нововведення діятимуть вже з 1 вересня 2018 року. У його розробці був використаний досвід 7 країн – Фінляндії, Сінгапуру, Ірландії, Шотландії, Франції, Канади та Польщі.

 

Вікторія Неборак

Попередня стаття

На Спаса тернополяни одягали вишиванки і клали у кошики з фруктами мед (Відео)

Наступна стаття

Преображення Господнє: походження та історія свята

One Comment

    Avatar
  • Нова українська школа лише на папері.

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.