Відомий в краї агрохолдинг придбали інвестори з Саудівської Аравії (Відео)

Кілька годин тому на сторінці агрохолдингу «МРІЯ» оприлюднили відео, де президент України  Петро Порошенко зустрічається з інвесторами із Саудівської Аравії. В присутності глави держави  керуючий справами агрохолдингу Олексій Павленко підписав угоду з представником компанії SALIC.

 

Церемонію підписання угоди купівлі акцій транслювали в прямому ефірі.

Новим власником стала Саудівська сільськогосподарська та тваринницька інвестиційна компанія SALIC. Акціонерами компанія Continental Farmers є уряд і члени королівської родини Саудівської Аравії. Як повідомляв сайт ZAXID.NET планується, що «Мрія» стане керівною компанією, а українські підприємства Continental Farmers, увійдуть до складу нового холдингу.

 

«Дочки» Continental Farmers контролюють 45 тис. га, тоді як «Мрія» орендує 165 тис га. Таким чином, сумарний земельний банк нового холдингу становитиме 210 тис га.

 

«Мрія» – вертикально інтегрований агропромисловий холдинг, заснований 1992 року Іваном Гутою. Нині його земельний банк становить 165 тис. га. Потужності елеваторів і зерносховищ агрохолдингу оцінюють в 380 тис. тонн.

 

У серпні 2014 року агрохолдинг «Мрія» допустив технічний дефолт. У лютому 2015 року контроль над активами компанії перейшов до кредиторів, які призначили новим генеральним директором Саймона Чернявського. До кінця 2015 року борг перед кредиторами становив 1,1 млрд доларів.

 

«Мрія» має шостий за розміром земельний банк в Україні. Компанія має угіддя в Тернопільській, Хмельницькій, Івано-Франківській, Чернівецькій, Львівській та Рівненській областях.

Як заначив Президент під час церемонії, контракт між «Мрія Агрохолдинг» та SALIC не означає купівлю української землі. Він означає купівлю українських активів, підвищення рівня інвестицій в агрокомплекс і підвищення рівня технологій, які будуть сприяти підвищенню врожайності, експорту, створенню нових робочих місць.

Попередня стаття

У Козові люди з інвалідністю вимагають у чиновників автобус з пандусом

Наступна стаття

У відремонтованій після вибуху квартирі Максимка Лихолата зустріли з горою іграшок (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.