Батьки мусять платити за групу продовженого дня, бо у бюджеті Тернополя немає грошей (Відео)


Шестирічний Остапчик показує, що встиг за сьогодні зробити на уроці. Хлопчика не залишають на групу продовженого дня, бо цього року за таку послугу треба платити.

 

Чи не у всіх містах України навчання у другій половині дня держава фінансує спільно з міський бюджетом. Про це йдеться у постанові МОН. Проте цього року у казні Тернополя їх забракло. Тому понад половину витрат поклали на плечі батьків.

 

– Батьки сплачують близько 200гривень в місяць. Якщо розділити цю суму на 24, то виходить не більше 10 гривень на день , – розповідає директор Тернопільської ЗОШ №18 Руслан Заброцький.

 

У 18 школі чотири таких групи. У кожній понад 30 дітей. Тут школярі роблять домашні завдання та граються.

 

В управлінні освіти міськради пояснюють, якщо за додатково проведені години у школі – не платитимуть батьки, групи просто закриють.

 

Цього року ми зіткнулися з питанням недофінансування галузі освіти. Нам на початку навчального року не вистачало два місячних фонди зарплати . Тому, щоб забезпечити попит батьків ми вирішили здійснювати спів фінансування: 40 % за групу продовженого дня платитиме міськарад, а 60 % – батьки, – каже начальник управління освіти та науки Тернопільської міськради Ольга Похиляк.

 

Ціна за групу продовженого дня у кожній школі різна, бо пропорційна до кількості діток та оплаті за роботу вчителя.

 

Нагадаємо, Мати-одиначка з Тернополя не може віддати донечку в садок, бо не має грошей і прописки

 

 

Попередня стаття

Жителів Тернопільщини попереджають про найвищий рівень пожежної небезпеки

Наступна стаття

У тернопільському ресторані мовчать про падіння хлопця з тераси

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.