На Тернопільщині ветеран ОВС допоміг затримати розкрадача церков

Крадіжка трапилася в ніч з 14 на 15 вересня у селі Малий Кунець Збаразького району. Невідомий проник до місцевої церкви Казанської ікони Божої Матері та обікрав її. На момент крадіжки церква не була обладнана сигналізацією та камерами відеоспостереження, а прилегла територія в нічну пору доби не освітлюється. Про злочин у поліцію повідомив священик.

 

Слідчі встановили, зловмисник проник до приміщення через розбите вікно. Крадій поцупив гроші зі скриньки пожертв, а також Євангеліє та церковний реманент. Намагався невідомий і відкрити сейф, проте це йому не вдалося. З місця злочину правоохоронці вилучили речові докази і передали на експертизу.

 

Особу крадія правоохоронці встановили – його затримали оперативники на території Рівненської області. Ним виявився житель Кіровоградської області. Чоловік намагався збути товар на ринку у місті Дубно. У цей час його помітив ветеран органів внутрішніх справ. Пенсіонер знав, що церковну атрибутику можна продавати лише зі спецдокументами. Про підозрюваного він повідомив на лінію “102”.

 

При перевірці з’ясувалося, що продавець – це чоловік, який обікрав церкву на Тернопільщині. Він у скоєному зізнався. Невідомого затримали відповідно до статті 208 КПК. Йому інкримінують статтю 185 частина 3 ККУ – крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому.

 

Чоловіка перевіряють також на причетність до аналогічних злочинів. Повідомляє Відділ комунікації поліції Тернопільської області.

 

підготувала Людмила Маліброда

Попередня стаття

У Тернополі для тролейбуса №7 скасували зупинку “Залічний вокзал”

Наступна стаття

На Шумщині шукач металобрухту розкопав понад півсотні боєприпасів

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.