Тернопільським депутатам варто доопрацювати рішення про оплату за дитсадки, – нардеп Тарас Пастух (Відео)

Понад три сотні батьків у Тернополі платять за навчання дошкільнят. Вартість перебування немісцевої дитини в міському садочку  – 1 тисяча 215 гривень на місяць. Також додатково треба сплатити 22 гривні в день за харчування.  Тернополяни  не розуміють, чому безкоштовна освіта така дорога. Тому наказ управління освіти про нарахування оплати оскаржують в судді. Також за допомогою звернулися до нагородного депутата від фракції «Об’єднання «Самопоміч» Тараса Пастуха.

 

– Міста обласного значення повинні виділяти кошти на ДНЗ. Це чітко визначає 89 стаття Бюджетного кодексу. І це не нова норма, яка з’явилася рік тому, а постійно діюча, – зауважив Тарас Пастух.  

 

Також нардеп звертається до тернопільських депутатів, аби ті доопрацювали рішення про оплату за дитсадки.

 

– На мою думку, депутатам Тернопільської міської ради варто повернутися до свого рішення і доповнити його. До переліку осіб включити тих, які можуть підтвердити своє проживання та участь в Тернопільській громаді, не лише пропискою в паспорті, а й договорами, які укладаються між ними і власниками квартир. А також доповнити тими особами, які сьогодні  сплачують податки до бюджету нашого міста, – каже нардеп.

 

У «Самопомочі» вимагають відновити справедливість і обіцяють юридичну підтримку.

Попередня стаття

24-25 вересня у Тернополі відбудеться День діалогу з владою

Наступна стаття

Уряд визначив перелік документів, які підтверджують фактичне місце проживання дитини

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.