Отруєння 252 жителів одного із сіл на Тернопільщині розслідують у поліції

фото з відкритих джерел

20 вересня до Борщівського відділення поліції звернувся фельдшер села Іване-Пусте. Медик повідомив про ймовірне масове отруєння мешканців даного населеного пункту.

 

Як встановили поліцейські, до сільської лікарської амбулаторії звернулося 252 місцевих жителів. Люди скаржилися на головний біль та нудоту. Усі пацієнти зазначали, що їх самопочуття погіршилося після орошеня з літака насаджень з соняшника, які орендує чортківська агрофірма.  18-19 вересня аграрії кропили поля.

 

На місце події виїхали працівники Тернопільського обласного лабораторного центру МОЗ України. Експерти взяли на аналіз проби грунту та рослин на орошених ділянках для лабораторних досліджень. Наразі кроплення полів хімікатами на території села призупинено. Результати досліджень підтвердять чи спростують причини отруєння людей.

 

Відомості про подію внесено до журналу єдиного обліку заяв та повідомлень. Триває перевірка. Повдіомляє Відділ комунікації поліції Тернопільської області.

 

підготувала Людмила Маліброда

 

Попередня стаття

У Центр Тернополя в’їзд лише за перепустками

Наступна стаття

Вийшов з сховку через голод: у Тернополі впіймали серійного вбивцю (Відео)

One Comment

    Avatar
  • Де екологи, громадські організації, активісти? Ловимо дядьків з дровами і камінцями? Всі хто сіяв соняшник кропили його отравою з літака, мовчимо і тихенько здихаєм від раку…

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.