На «Святі файних мрій» пригощали рекордним 60-кілограмовим медівником (Відео)


Всім селом на Свято файних мрій. У Калагарівці Гусятинського району  організували фестиваль, де безкоштовно часували та розважали. Головний атрибут свята – мед. Його на фестивалі їли та пили. Бджолярі руйнують стереотипи  про п’янку медівку. Кажуть, це королівський напій.

 

– Це не алкоголь. А напитки вшиті в генах нашої країни. З часів Київської Русі вживали питні меди. А Медівочка, це вино ніжне і дуже приємне, – каже  пасічник з Борщева Сергій Белюк.

 

Також на Святі файних мрій пригощали рекордним медівником вагою 60 кілограм. Його пекли кілька днів, а роздали за лічені години.

 

Аби скуштувати солодкого нектару гості приїжджали з сусідніх областей. З дороги стомились, але святом неабияк вражені.

 

– У соціальних мережах побачили анонс фестивалю. Вирішили приїхали. І хоча у дорозі були 2 години святом дуже задоволені. Треба кожного року таке організовувати, тому що молодь цим живе і хай знають наші традиції і звичаї, – каже гостя фестивалю з Чорткова пані Ольга.

 

Медове свято на межі Тернопільської та Хмельницької областей організував Агрохолдинг «МРІЯ». Таку тематику обрали не випадково. Компанія активно співпрацюють з бджолярами. У цьому році запрацювала інтерактивна карта, де пасічники бачать всі посівні площі медодайних культур Агрохолдингу. Також стрімко розвивається кооперативний рух.

 

– Активно діє 27 кооперативів в яких працює більше 1000 людей. Ці кооперативи засновані нашими пайовиками і ми з кожним працюємо індивідуально. Допомагаємо технічно і юридично, – наголошує генеральний директор Агрохолдингу «МРІЯ» Саймон Чернявський.

 

Родинний фестиваль файних мрій Агрохолднг планує зробити традиційним. Щороку обиратимуть нові локації і тематику. Так популяризуватимуть традиції регіонів.

 

Попередня стаття

На Тернопільщині вбивцю жінки ув’язнили на 12 років

Наступна стаття

Тернопільську службу автодоріг обшукують силовики

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.