Знаний Агрохолдинг “МРІЯ” розвиватиметься завдяки іноземному інвестору (Відео)

Іноземні вкладення у розвиток українського бізнесу. Новим інвестором знаного у краї Агрохолдингу Мрія стала саудівська компанія «Салік». Договір підписали у присутності глави держави. Як зазначив Петро Порошенко – це значний крок у розбудову агросектору та всієї країни.

– Цей контракт не означає купівлю української землі, а купівлю українських активів, підвищення рівня інвестицій в український аграрний комплекс, підвищення рівня технологій, технологій світового рівня, які приходять зараз в Україну, які будуть сприяти підвищенню урожайності, підвищенню експорту, надходжень валютної виручки, створенню високооплачуваних нових робочих місць, – зазначив Президент України Петро Порошенко.

Експерти називають угоду найзнаковішим проектом аграрного ринку, а розвиток «МРІЇ» – перспективним. Відомо, це не перша інвестиція цієї компанії в економіку України.

– Звичайно, перше за все, Україна – це країна, яка має великий потенціал у сільському господарстві. Я думаю, вона ще більше зростатиме у майбутньому. У нас є господарства, у нас є компанія, що називається CHG, розташована на Заході України, дуже близька до «МРІЇ». Тому, природно, хотіли б розширити, задоволений бізнесом тут, – каже голова правління SALIC UK Халід Алабуді.

«Салік» працює в нашій державі понад 5 років, обробляє землі на Заході країни. Жителі села Оліїв на Тернопільщині розповідають, покращення відчули відразу з приходом іноземного інвестора.

– Компанія соціально-активна, переймається проблемами села. Тому з наболілими проблемами звертаємось до них. Щодо орендної плати відчувається відповідальне ставлення і чіткий розрахунок, пайовики отримують виплати високого рівня, тому й задоволені, – в. о старости села Оліїв Зборівської міської громади Володимир Гончаренко.

За таким принципом, будуватимуть відносини та з «МРІЄЮ». Знаний Агрохолдинг працює на теренах Західної України понад 20 років. Останні 4 – найважчі, бо пережили технічний дефолт. Борг Агрохолдингу становив понад мільярд доларів. Та зі зміною власників і завдяки новому менеджменту «МРІЮ» вдалося реанімувати. Сьогодні компанія SALIC робить черговий внесок у подальше зростання агропідприємства. У перші два роки інвестує понад 100 мільйонів доларів.

– Те, що заходять великі інвестиції добре і для співробітників, і для наших пайовиків, місцевої влади, яка буде отримувати більше відсотків до податку. Впевнені, у нас буде багато позитивних змін, ми продовжуватимемо працювати в такому ж дусі, як ці чотири роки, – розповів Генеральний директор Агрохолдингу «МРІЯ» Саймон Чернявський.

Нові власники обіцяють вивести Мрію на нові обсяги виробництва, вкладати у соціальні програми, підтримувати армію та головне зберегти проукраїнський напрямок роботи.

 

Попередня стаття

«Громадський бюджет Тернополя-2019» зібрав рекордну кількість проектів

Наступна стаття

Хто “краде” у вас сили. 10 явних ознак енергетичного вампіра

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.