В Україні запрацюють 15 вертолітних баз та центр обслуговування «Airbus Helicopters»

В Україні планують відкрити центр обслуговування французьких вертольотів, – про це під час робочого візиту керівництва МВС та ДСНС до Франції заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

«Попередньо, ми плануємо, що по всій країні запрацює 15 баз, де будуть розміщуватися наші вертолітні групи. Ключова знаходитиметься в Ніжині, а також вздовж кордонів України. Але вся система буде працювати як єдиний механізм», – сказав він.

4 жовтня українська делегація відвідала завод «Airbus Helicopters», де побачила процес збірки вертольотів, у тому числі і тих, які будуть поставлені в Україну. Також оглянули Національну базу Служби цивільної безпеки і надзвичайних ситуацій МВС Республіки Франції у місті Нім. Ця служба займається пошуковими та рятувальними операціями, координує пошукові заходи та здійснює медичну евакуацію.

ДСНС вже активно готує персонал і до кінця року Служба отримає перші три вертольоти від французької компанії, – повідомив голова Держслужби з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін.

“Наразі в рамках контракту 6 наших пілотів проходять навчання у Франції. Двоє з них вже мають досвід управління єврокоптерами ЄС-145, які є на озброєнні ДСНС. Також ми направляємо персонал, який в подальшому займатиметься технічним забезпеченням нових вертольотів”, – повідомив Микола Чечоткін. Повідомляє ДСНС України у Тернопільській області.

Попередня стаття

У Тернополі автоматизують систему оплати за паркування

Наступна стаття

8 жовтня – День юриста України

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.