Освітянам Тернопільщини не вистачає грошей на зарплату

Понад 28 мільйонів гривень не вистачає на фінансування закладів освіти на Тернопільщині. Відтак педагоги краю ризикують залишитися без зарплат.

Через недофінансування освіти педагоги вирішили приєднатися до протестної акції 9-го жовтня у Тернополі. «Нас хвилює вибіркове ставлення Уряду до умов оплати праці різних категорій освітян. Педагоги дошкільних, професійно-технічних та інших закладів обурюються. Ми вже два роки поспіль спостерігаємо дискримінацію в оплаті праці. Нашу галузь недофінансовано, особливо це стосується міст обласного значення. До кінця року не вистачає близько 28-ми мільйонів гривень коштів освітньої субвенції, а з місцевих бюджетів не вистачає 30 мільйонів гривень. Весь тягар фінансування влада перекладає на місцеві бюджети, які ніяк не можуть впоратися», – каже голова обласної організації профспілки працівників освіти і науки України Ніна Мокей.

Місяцями боргували зарплату педагогам у Кременці. Днями питання вдалося вирішити, однак проблема з фінансуванням виплат залишається. «Що стосується освітньої субвенції для закладів загальної середньої освіти, то бачимо потребу близько 28-ми мільйонів гривень. Нині у найскладнішій ситуації залишаються міста обласного значення. Що стосується міста Кременця, то хочу зазначити, що 2-го жовтня зарплата працівникам була виплачена. Заборгованість, що перевищувала мільйон гривень, погашена», – запевнила начальник управління освіти і науки ОДА Ольга Хома.

У найскладнішій ситуації залишаються викладачі ПТУ, а також дошкільних навчальних закладів. Оскільки їхнє фінансування покладено на  місцеві бюджети.

Вікторія Неборак

Попередня стаття

8 жовтня – День юриста України

Наступна стаття

У Теребовлі лікар відмовився оглянути пацієнтку

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.