При призначенні субсидій тернополянам враховуватимуть не загальну, а опалювальну площу

У правила розрахунку субсидій Кабмін знову вніс зміни. Цього разу вони стосуються власників квартир та будинків, площі яких становлять понад 120 та 200 метрів квадртаних відповідно. Для призначення субсидій відтепер будуть враховувати не загальну, а опалювану площу. Також пом’якшили умови для субсидіантів в сільській місцевості.

 

Зазначимо, що 19 жовтня на позачерговому засіданні прийняли також рішення про підвищення з 1 листопада ціни на газ для населення до 8 тисяч 550 гривень за тисячу кубів. Також збільшили видатки на “Теплі Кредити” на 100 мільйонів на поточний рік, що закриває проекти ОСББ, які вже були подані на фінансування, але на нові грошей не вистачає. Під час обговоренні не конкретизовано планів збільшення фінансуванні цієї програми у проекті бюджету на 2019-й рік.

 

АЕМУ закликає всі міста негайно і пріоритетно зайнятись енергоефективністю будинків – як житлових так і громадських і закласти в місцеві бюджеті відповідні кошти на це на наступний рік.

 

Оскільки зміни ціни на газ під час опалювального сезону очікувано призведуть до касових розривів – коли ТКЕ будуть постачати тепло за існуючим тарифом, а газ отримувати – за новим, закликаємо всі підприємства ТКЕ розпочати процедуру перерахунку тарифу з врахуванням нової ціни на газ вже сьогодні, щоб мінімізувати наслідки цього запізнілого рішення Уряду. КП “Тернопільміськтеплокомуненерго”.

 

підготувала Людмила Маліброда

Попередня стаття

Житель Підволочищини з ножем накинувся на тернополянина. Чоловік у реанімації

Наступна стаття

Пенсіонер, який хотів підірвати квартиру, неодноразово нападав на сусідів (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.