Понівечене обличчя через витік газу: у Чорткові три роки шукають винних (Відео)


У селі Білобожниця Чортківського району на одному подвір’ї двічі спалахував газ. Спочатку від вибуху повністю зруйнувалася стіна та сильно обгоріла жінка, згодом ледь не постраждала дитина. За три роки рани загоїлися, а будинок допомогли відновити сусіди. Та чому стався вибух газу та хто в цьому винен – досі з’ясовують.

 

– Це була сьома година ранку. Я зайшла на кухню, хотіла запалити газ. Мені здається, що я навіть не встигла відкрити камфору, тільки запалила сірник і все зірвалося. Я руками закрила обличчя. Але все дуже пекло: очі, шия, руки, – розповідає постраждала під час вибуху Галина Паньків.

 

Подружжя стали заручниками у власному будинку. Адже зруйнована стіна заблокувала вихід для чоловіка пані Галини – Василя, який був у сусідній кімнаті.  З-під завалин їх витягували сусіди.

 

А після визволення з «газового полону» – тривалий процес лікування та реабілітації. Пані Галина місяць провела в опіковому відділенні. Згодом через травму спини, у  жінки відмовили ноги. Господиня була прикута до ліжка коли стався другий вибух та ледь не покалічив її доньку.

 

– Я кілька тижнів не могла ходити. Вся хатня робота лягла на плечі доньок. Молодша зранку пішла на кухню і я знову почула цей страшний звук. Тоді палала тюль і все що було на печі. Дитина обійшлася лише переляком, – продовжує пані Галина.  

 

Як з’ясували пізніше, за кілька метрів від будинку проходила газова труба. Прокласти її через подвір’я 30 років тому не дозволив батько пана Василя. Тоді просто на городі трубу заглушили та, вочевидь, забули про її існування. Аж допоки вона не почала гнити, а газ просочуватися та накопичуватися у підвалі.

 

– Заглушка і труба довкола були прогнилі. Вдарили морози, а газ почав накопичуватися в підвалі. Ми чули в будинку запах газу, викликали фахівців. Але вони казали, що це несправності з плиткою. Аж поки не стався вибух і газовики згадали, що на моєму городі є заглушена труба, – розповідає  власник будинку Василь Паньків.  

 

Після інциденту у газовій службі сформували комісію, яка мала б розставити всі крапки над «і». Та  що тоді вибухнуло у літній кухні, там нині не можуть згадати.

 

– Можливо був газ. Можливо, я не знаю. Треба піднімати документацію. Зараз не можу сказати, бо пройшло багато часу, – в.о начальника Чорткіського УЕГГ ПАТ «Тернопільгаз» Ігор Чепига.

 

Події не можуть відтворити і правоохоронці. У справі досі триває слідство. Такі дії подружжя Паньків  називають затягуванням та звернулись до суду з вимогою змусити правоохоронців закінчити розслідування та заплати  2 млн грн моральної компенсації.

 

Попередня стаття

У Тернополі в поминальний день збільшили кількість автобусів до міського кладовища

Наступна стаття

“Помер насильницькою смертю” – подробиці смерті заробітчанина з Тернопільщини у Франції (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.