Жителям Тернопільщини радять робити запаси картоплі

 Проект TERNOPILTIME

Упродовж осіннього періоду можна закупити картоплю за максимально низькими цінами. Як повідомили у департаменті агропромислового розвитку ОДА, цього року в регіоні зібрали багатий врожай цих овочів, відтак підприємці та селяни в оптовому вигляді продають картоплю по 3-4 гривні за кілограм. За прогнозами аграріїв, з початком холодів овочі можуть значно подорожчати.

«Незважаючи на дещо нестабільні погодні умови влітку, які негативно позначилися на зернових культурах, врожайності овочів це не стосується. Наші аграрії зібрали дуже добрий врожай картоплі. Зроблені достатні запаси. Тому причин для хвилювань з приводу якоїсь нестачі немає», – відзначив в. о. директора департаменту агропромислового розвитку ОДА Володимир Стахів.

На тернопільських ринках картопля нині вартує 5 – 6 гривень за кілограм. У супермаркетах ціни дещо вищі. Найдешевше купувати картоплю оптом безпосередньо в селян або підприємців. Таким чином можна зекономити більше двох гривень на кожному кілограмі. Залежить ціна і від сорту картоплі і її якості.

«Середня врожайність картоплі цього сезону склала 377 ц/га, це перевищило планові показники. Ми для себе визначили, що картопляний напрямок є стратегічним. З цієї причини збільшуємо площі під цією культурою: з 92 га в 2017 році до 634 га в 2018. У наступному році ми плануємо відвести під цю культуру вже 2038 га, – каже операційний директор агрохолдингу Андрій Григоров.

Підприємці прогнозують: ближче до зими овочі дорожчатимуть, в тому числі і картопля. Серед причин – сезонність та ряд економічних факторів.

Вікторія Неборак

 

 

Попередня стаття

На Тернопільщині чоловік приревнував дружину, через що поплатився життям (Відео)

Наступна стаття

У Prozorro запрацював автоматичний пошук підозрілих закупівель

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.