Тернополяни активно виготовляють «Файні карти». За день 150 заяв (Відео)


Пані Оксана стиснула у руці 10 гривень. Кілька днів тому вона почула про ймовірне здорожчання вартості проїзду. Але не думала що нововведення запрацює так швидко. Хоча громадським транспортом жінка користується рідко – не готова так дорого за нього платити.

 

Та навіть за 9 гривень у переповненій маршрутці для пасажирки не знайшлося місця. Тож довелося йти пішки. Так само вирішують робити й інші тернополяни. У соцмережах оголосили бойкот та закликають всіх долучитися.

– У нас стипендія 1400. З них 300 в місяць доведеться заплатити лише за проїзд. Звісно що будемо відмовлятися від маршруток і ходити пішки, – кажуть студенти Олександра та Віталій.

 

Чому зросла вартість проїзду обуреним пасажирам доводиться пояснювати працівникам транспорту

– Сьогодні багатьом довелося розповідати, що проїзд подорожчав. Звісно що люди обурені, адже зарплати і пенсії залишилися на тому ж рівні, – каже кондуктор у тролейбусі пані Оля.

 

За поясненням громада прийшла і під стіни міської ради. Начальник управління транспорту пояснює, що така ціна дорівнює безпеці та якості перевезення.

 

Також Ігор Мединський нагадує, що у Тернополі вже майже рік діє система проїзних квитків – «Файна карта». Щоправда його можуть виготовити лише тернополяни, або ті хто офіційно працевлаштовані тут. З такою карткою проїзд на третину дешевший .

– Все робилося для того щоб готівку вибити з рук водія і все перевести на електронний квиток. Так вигідніше, бо економія 3 гривні, – каже чиновник.

 

35 відсотків тернопільських пасажирів платять у громадському транспорті готівкою, у решти, або проїзний, або персоніфікована  «Файна картка». Щоправда останню виготовляють протягом 25 робочих днів. Коштує вона 57 гривень.

 

–  Збільшилася кількість осіб які звертаються за виготовленням картки тернополянина. Станом на вчора ми прийняли 292 звернення за жовтень місяць. Безпосередньо за вчорашній день прийнято 150 звернень громадян, – розповідає начальник відділу Центру надання адміністративних послуг Тернопільської міськради Інеса Паничева.

 

У міських газетних кіосках можна придбати звичайний проїзний квиток.  Вартість проїзду з ним 6 гривень у тролейбусі та 7 у маршрутці.

 

З карткою чи без –  проїзд громадським транспортом Тернополя називають одним з найдорожчих. Тернополяни порахували, що вартість у нас більша, ніж у містах мільйонниках. 8 гривень квиток коштує  у Харкові та Києві. В той час як у Хмельницькому перевізники просять 5 гривень у маршруті та лише 3,50 у тролейбусі.

Попередня стаття

Для учасників бойових дій у Тернополі проведуть реабілітаційні заходи

Наступна стаття

Відсьогодні у Тернополі діють нові тарифи у громадському транспорті, автобуси поки оновити не обіцяють

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.