Тернопільські бізнесмени поділились досвідом співпраці з іноземними інвесторами (Відео)

Українці рекомендують себе, як надійних бізнес-партнерів на міжнародному ринку. Вже третій рік поспіль у нашій державі працює представництво Європейського союзу. За цей час є десятки історій успіху підприємців, які є гідними партнерами на європейському ринку.
Успішний підприємець, віце-президент з регіонального розвитку Міжнародної торгової палати Тарас Демкура радить підприємцям використовувати світові інституції, які гарантують комунікацію і безпеку на світових ринках. Переконаний, основою економічної співпраці є культурна дипломатія.

– У нас є світові інституції, площадки комунікаційні для виходу на європейський і світові ринки, перше для мене Міжнародна торгова палата, яка вже більше ста років представлена в 127 країнах світу, є Міжнародний суд, Служба економічної безпеки, тобто це дуже безпечна форма виходу на світові ринки для пошуку інвесторів і презентація своєї компанії, віце-президент з регіонального розвитку Міжнародної торгової палати ICC Ukraine Тарас Демкура.

Тарас Демкура розповідає, налагодити співпрацю з країнами, в яких побували із творчістю українського скульптора Іоана Пінзеля, набагато простіше.
Фермер з Тернопільщини Мирослав Загорський, який вирощує равлики, залучає інвестиції з ЄС. Каже, основним для європейських компаній є системний бізнес і довіра.

– Продати нині легше, ніж виростити, це дуже складний технологічний продукт і ми його ще не освоїли до кінця. Зараз ведуться переговори з Іспанією, їхні ринки мають великий потенціал, до того ж культура споживання висока, – директор ТОВ «Еко Снейл» Мирослав Загорський.

Нині українські підприємці можуть знайти європейського партнера на безкоштовній платформі Enterprise Europe Network. Більше десятка років вона успішно функціонує у країнах ЄС, у нас – набирає популярності. Співпраця з іноземними партнерами це не лише залучення фінансових ресурсів, каже голова Тернопільського Регіонального Центру підтримки підприємництва Ірина Порсєва, а й допомога в освоєні нових уміннь.

– Це пошук грантів, залучення міжнародних експертів у розвиток свого бізнесу, це обмін досвідом з міжнародними партнерами, це стажування за кордоном, це реалізація спільних проектів. Якщо маємо таку інформацію, то обов’язково ширимо серед об’єктів господарювання у найкоротші терміни, якщо потрібно заповнити заявку, ми допомагаємо і таким чином залучаємо цю допомогу в область, – голова Тернопільського Регіонального Центру підтримки підприємництва Ірина Порсєва.

За останні роки значно зріс експорт, зміцнились економічні відносити між Україною та Європейським союзом, кажуть у представництві ЄС. А отже кожен українець, який хоче і вміє працювати має ще більше альтернатив зробити свій бізнес успішним.

 

 

 

 

 

 

Попередня стаття

Як стабілізувати банківську систему і зробити кредити доступними, – Ю. Тимошенко (Відео)

Наступна стаття

Усі охочі жителі Тернопільщини можуть оформити ID-карти

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.