Усі охочі жителі Тернопільщини можуть оформити ID-карти

Проект TERNOPILTIME

На Тернопільщині можна поміняти паперові паспорти громадянина України на пластикові ID-карти. Відповідне нововведення діє від жовтня. Нагадаємо, раніше ID-карти видавали тільки 14-річним українцям. Відтепер їх оформляють і дорослим громадянам.

Упродовж цього року на Тернопільщині вже видали понад 25 тис. ID-карток; переважно пластиковими документами користуються юні жителі краю. Однак невдовзі, і всі повнолітні громадяни України будуть мати ID-карти, – повідомляє міграційна служба.

«Відтепер є дві причини, коли можна замінити старий паспорт на ID-карту: за власним бажанням або коли відбувається вклеювання фотографії 25 і 45 років. Паспорт нового зразка можна отримати безкоштовно чотирнадцятирічним, дорослим громадянам необхідно заплатити. Вартість виготовлення упродовж 20-ти днів – 279 гривень, упродовж 10-ти днів – 366 грн.», – каже начальник управління державної міграційної служби у Тернопільській області Ярослав Давибіда.

З ID-картами можна перетинати кордони Туреччини та Грузії, але до Білорусі з такими документами не впустять. Для переїзду до цієї країни потрібний паперовий документ, може підійти біометричний закордонний паспорт, або паспорт громадянина України старого зразка.

Серед переваг паспорта нового зразка, експерти відзначають зручність і захищеність від підробок.

 

Вікторія Неборак

Попередня стаття

Тернопільські бізнесмени поділились досвідом співпраці з іноземними інвесторами (Відео)

Наступна стаття

3 листопада – День чоловіків

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.