Тернополяни можуть допомогти у пошуку зниклих дітей

Проект TERNOPILTIME 

Соціальна програма «Пошук дітей» запрацювала на Тернопільщині. Для оперативного оповіщення про зникнення дітей правоохоронці використовують мобільні мережі. Така послуга безкоштовно активована в усіх абонентів «Київстар».

  • «За 10 місяців до нас звернулося 68 громадян з приводу зникнення дітей. 95% зниклих дітей поліція знаходила протягом першої доби, інших ми знаходили упродовж тижня. Мобільні мережі – це ще один інструмент, щоб пришвидшити знаходження дітей. Тому завдяки новому проекту ми зможемо робити це ще скоріше. У цьому і минулому році в нашій області немає жодного випадку, коли дитину не було знайдено. Але якщо врахувати статистику, то кількість звернень з приводу зниклих дітей більшає. У 2016-му році було зафіксовано 30 випадків зникнення дітей, у 2017-му – 65 випадків, і вже у цьому році трапилося 68 випадків безвісти зниклих дітей. Але на щастя, в Тернопільській області випадків викрадення дітей не траплялося», – каже начальник відділу ювенальної превенції управління превентивної діяльності ГУ Національної поліції в Тернопільській області Петро Тихович.

Соціальна програма «Пошук дітей» діє в Україні більше року. Тернопільська область стала завершальною в цьому проекті. Таким чином в Україні вдалося відшукати більше сотні дітей.

  • «Мета соціального проекту «Пошук дітей» – допомогти національній поліції України у розшуку зниклих дітей. Це додатковий інструмент для Нацполіції у пошуку дітей. Всі СМС-розсилки безкоштовні. Послуга діє вже у 23-ох областях. До послуги підключено майже 20 мільйонів абонентів. З моменту запуску соціальної ініціативи вже минуло 15 місяців, завдяки цій ініціативі було знайдено 111 діток в Україні», – додає представник мобільного оператора Олександра Гнатик.

Завдяки новим методам оперативного розшуку  можна швидше розшукати зниклих дітей, – кажуть у поліції. Відтак у випадку, коли пропала дитина, необхідно відразу телефонувати за номером: 102.

 

 

Вікторія Неборак

 

 

Реклама

Попередня стаття

Як Україні запобігти масовій трудовій еміграції, – Ю. Тимошенко (Відео)

Наступна стаття

Через подорожчання проїзду тернополяни прийшли під міську раду (НАЖИВО)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.