Тернопільські перевізники страйкуватимуть, доки не підвищать тарифів

Проект TERNOPILTIME

Тернопільські перевізники оголосили безстрокову акцію протесту. Сьогодні на маршрут не вийшло 150 автобусів. Ймовірно, ситуація повториться завтра. Наразі перевізники не відповідають на дзвінки наших журналістів.

Нагадаємо, начальник управління транспорту Тернопільської міської ради Ігор Мединський вранці під час брифінгу повідомив, що перевізники відмовилися працювати за старими тарифами. Вони обіцяють відновити роботу, коли діятиме підвищена вартість квитка. «Сьогодні на маршрути не виїхали 150 маршрутних таксі. Зазвичай, вони перевозять понад 90 тисяч людей. Під час наради перевізники нам оголосили, що не повернуться до роботи, поки не повернуть тарифів, введених в дію 30-го жовтня. Ми забезпечили повністю роботу «Тернопільелектротрансу».

Упродовж дня Тернополем курсує півсотні переповнених тролейбусів. В обідню пору виїхали маршрутки №22 і №23.

«Навантаження на тролейбуси сьогодні дуже велике. На лінію вийшла 51 транспортна одиниця. Відповідно до графіку, має курсувати 54 тролейбуси. Але в нас є проблема з тим, що не вистачає водіїв. Але велике навантаження впливає і на технічний стан тролейбусів. Тому ремонтна служба працює майже у цілодобовому режимі. Окрім цього, маємо проблему із заборгованістю за електроенергію», – пояснює директор «Тернопільелектротрансу» Андрій Мастюх.

Як повідомили у службах таксі Тернополя, сьогодні майже удвічі побільшало викликів. Відтак машини відправляли не на всі замовлення. Тим часом у мережі Фейсбук тернополяни оголосили флешмоб з безкоштовного підвезення пасажирів. Люди охоче пропонують місця у своїх автівках.

Вікторія Неборак

 

 

Попередня стаття

Тернопіль без маршруток: водії розповіли чому страйкують вони (Відео)

Наступна стаття

«Краще пішки, ніж у тісному тролейбусі» – тернополяни про відсутність маштруток (Відео)

3 Comments

    Avatar
  • нехай і не виїжають…..у місті аж дихається легше…..коллапсу жодного….добавити пару тролейбусів на основних маршрутах і буде все добре….

  • Avatar
  • Сьогодні їздив по Тернополі не звично було спокійно, нехай їдуть на тих гнилих маршрутках десь на заробітки на Кубу разом з Мединським, а для міста закупити ще два десятки великого транспорту!
    .

  • Avatar
  • 150 маршруток щодня приблизно випалюють 10 тон дизпалива від якого відказуються у світі яке є шкідливе для екології.

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.