Від початку року на дорогах Тернопільщини загинуло 64 людини

Проект TERNOPILTIME

Трагічні ДТП забирають життя на Тернопільщині. Тільки цього року на дорогах області трапилося понад 300 аварій з потерпілими, 64 людини загинуло. В основному трагічні ДТП стаються через перевищення швидкості, – кажуть у поліції.

Тернопільщина донині не отримала радарів TruCam, – приладів для вимірювання швидкості руху. На всі регіони України їх видали тільки 30, нашій області поки не дістався жоден прилад. Це дозволяє водіям безкарно порушувати.

«В Україні працює відеофіксація порушень в автоматичному режимі за допомогою приладів TruCam. Наразі у Тернопільській області їх немає, нам цих приладів ще не видали, оскільки значна кількість цих засобів ще не пройшла сертифікацію. Прилади з вимірювання швидкості руху працюють поки що на великих трасах України, де трапляється багато ДТП, – це Житомирська область, Київська. Ми очікуємо таких приладів і в Тернопільській області», – каже начальник управління Патрульної поліції Тернопільщини Богдан Шевчук. А тим часом статистика невблаганна: понад 1800 аварій тільки цього року, у 300 з них постраждали люди.

«Як показує практика, особи, які недавно отримали права більш уважні. Зазвичай, легковажать водії, які мають більше досвіду. Найбільш часте порушення – це перевищення швидкості, також водії нерідко легковажать правилами дорожнього руху. Ще один момент стосується пішоходів, коли вони ризикуючи життям, перебігають дорогу», – додає Богдан Шевчук.

До слова, за перевищення швидкості порушникам доведеться платити більше. В Україні затверджені нові штрафи. Відтак, перевищення швидкості (понад 50 кілометрів за годину) в населених пунктах відтепер коштуватиме 3400 гривень, замість попередніх 510 гривень. Якщо водій спричинив ДТП і втік – 3400 гривень штрафу, ще й з можливою конфіскацією. Кермувальника без прав каратимуть на 20,4 тисячі гривень; при повторному порушенні штраф уже 40,8 тисячі гривень.

 

Вікторія Неборак

 

 

Попередня стаття

УПЦ КП спростувала інформацію про нову дату Різдва

Наступна стаття

Батьки іногородніх дошкільнят надалі платитимуть за тернопільські садочки

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.