Працівникам «Облавтодору» пообіцяли виплатити зарплати упродовж листопада

Проект TERNOPILTIME

Нагадаємо, сьогодні у Тернополі працівники «Облавтодору» перекривали дорогу на вулиці Руській. Акція протесту тривала близько години. Люди вимагали зарплати, які їм боргують упродовж 5-ти місяців.

Сьогодні на протест вийшли працівники «Облавтодору» з Тернопільського,  Гусятинського та Чортківського районів. У протестувальників дві вимоги – зарплата і робота.

  • «Сума заборгованості зросла до двадцяти мільйонів. Це зарплата разом із нарахуваннями. Одна з причин заборгованості «Облавтодору»  через те, що служба автомобільних доріг не вчасно оплачує виконані роботи. Зрозуміло, служба автомобільних доріг не платить зарплату «Облавтодору», але служба автомобільних доріг є головним замовником його робіт і послуг. І виконані роботи на 23 мільйони гривень залишаються неоплаченими. І більше того ми маємо рішення суду, яке прийняте на користь «Облавтодору», – каже голова обласної ради профспілок Андрій Присяжний.

Борг служби автомобільних доріг перед «Облавтодором» – 12 мільйонів гривень. Гроші з дня на день очікують на казначейських рахунках.

  • «Служба автомобільних доріг не платить зарплату працівникам іншої організації. Служба оплачує виконанні роботи. Але проблема і в тому, що «Облавтодор» нараховує собі зарплати від 20 до 30 тисяч гривень. Це в рік понад 10 мільйонів гривень філії мають заробити собі на апарат. Ми зараз очікуємо надходження коштів, і очікуємо їх не тільки по відношенню до «Облавтодору». На експлуатаційному утриманню доріг працює не тільки «Облавтодор», і загальна заборгованість близько ста мільйонів гривень. Заборгованість «Облавтодору» складає 12 мільйонів, це одна з найменших заборгованостей по Україні. З дня на день ми очікуємо поступлення грошей на казначейські рахунки, ми зразу їх перерахуємо «Облавтодору», – каже головний інженер служби автомобільних доріг області Юрій Ходаковський.

Нагадаємо, дорожники на Тернопільщині протестують вдруге. Перший раз вони перекривали дорогу біля тернопільського аеропорту 25-го жовтня. Тоді у службі автомобільних доріг пообіцяли, що гроші будуть 15-го листопада. Оскільки цього не сталося, працівники продовжили протест сьогодні в обласному центрі. Як запевнив головний інженер служби автомобільних доріг Юрій Ходаковський, заборгованість перед «Облавтодором» погасять, як тільки надійдуть кошти з держбюджету; відповідні надходження очікують з дня на день.

Вікторія Неборак

Попередня стаття

У Службі автомобільних доріг твердять, що боргують пікетувальникам менше (Відео)

Наступна стаття

Народжений перемагати: прагнення Андрія Пушкаря втілюватимуть його учні і маленький син (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.