Почаївській лаврі відмовили у передачі земель в постійне користування

Сьогодні на сесії Почаївської міської ради розглянули питання про заборону виділення землі Почаївській лаврі та УПЦ МП. Депутати підтримали рішення про відмову у наданні лаврі у постійне користування ділянок для обслуговування корпусів та господарства і затвердження проекту землеустрою.

 

 – Враховуючи позицію депутата Почаєвської міської ради Паляниці Тараса Михайловича, керуючись Земельним Кодексом України, статтею 26 ЗУ “Про місцеве самоврядування в Україні”, статтею 25 ЗУ “Про землеустрій”, ЗУ України “Про статус депутатів місцевих рад”, враховуючи Постанову Львівського адміністративного апеляційного суду, сесія Почаєвської міської ради вирішила: відмовити у затвердження Почаєвській Свято-Успенській лаврі проект землеустрою щодо відведення у постійне користування земельної ділянки площею 1,8040 га для обслуговування братського корпусу у місті Почаєві по вулиці Воз’єднання,8, за кадастровим номер 6123410500:001:1806 землі житлової і громадської забудови. Контроль за виконанням даного Рішення покласти на постійну депутатську комісію з питань містобудування, архітектури, земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища. Ще раз закликаю бути розумними і вирішити нарешті це питання, проголосувавши “за”, –  зазначив Тарас Паляниця під час свого виступу.

 

“За” проголосували 15 депутатів. Рішення прийнято.

 

Наступне питання, яке Тарас Паляниця зачитав та запропонував до голосування стосувалося іншої ділянки. А саме, про відмову у затвердженні проекту землеустрою щодо відведення у постійне користування земельної ділянки Почаєвській Свято-Успенській лаврі для обслуговування братського корпусу №17 у місті Почаєві по вулиці Воз’єднання,8.

– Враховуючи позицію депутата Почаєвської міської ради Паляниці Тараса Михайловича, керуючись Земельним Кодексом України, статтею 26 ЗУ “Про місцеве самоврядування в Україні”, статтею 25 ЗУ “Про землеустрій”, ЗУ України “Про статус депутатів місцевих рад”, враховуючи Постанову Львівського адміністративного апеляційного суду, сесія Почаєвської міської ради вирішила: відмовити у затвердження Почаєвській Свято-Успенській лаврі проект землеустрою щодо відведення у постійне користування земельної ділянки площею 0,2973 га для обслуговування братського корпусу №17 у місті Почаєві по вулиці Воз’єднання,8 за кадастровим номером 6123410500:02:001:1808 землі житлової та громадської забудови. Контроль за виконанням даного Рішення покласти на постійну депутатську комісію з питань містобудування, архітектури, земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища.

 

“За” проголосували 15 депутатів. Рішення прийнято.

 

Про відмову у затвердженні проекту землеустрою щодо відведення у постійне користування земельної ділянки Почаєвській Свято-Успенській лаврі для обслуговування братського корпусу №16 у місті Почаєві по вулиці Воз’єднання,8.

– Розглянувши клопотання Почаєвської Свято-Успенської лаври щодо затвердження проекту землеустрою щодо відведення у постійне користування земельної ділянки Почаєвській Свято-Успенській лаврі для обслуговування братського корпусу №16 у місті Почаєві по вулиці Воз’єднання,8.  Враховуючи позицію депутата Почаєвської міської ради Паляниці Тараса Михайловича, керуючись Земельним Кодексом України, статтею 26 ЗУ “Про місцеве самоврядування в Україні”, статтею 25 ЗУ “Про землеустрій”, ЗУ України “Про статус депутатів місцевих рад”, враховуючи Постанову Львівського адміністративного апеляційного суду, сесія Почаєвської міської ради вирішила: відмовити у затвердження Почаєвській Свято-Успенській лаврі проект землеустрою щодо відведення у постійне користування земельної ділянки площею 0,3269 га для обслуговування братського корпусу №16 у місті Почаєві по вулиці Воз’єднання,8 за кадастровим номером 6123410500:02:001:1807 землі житлової та громадської забудови. Контроль за виконанням даного Рішення покласти на постійну депутатську комісію з питань містобудування, архітектури, земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища, – зачитав Тарас Паляниця.

 

“За” проголосували 14 депутатів. Рішення прийнято.

Попередня стаття

Водії “євроблях” на Підволочиському шосе готують їжу і гріються біля розпалених бочок (Відео)

Наступна стаття

Земельні ділянки у Почаєві Московському патріархату не передадуть

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.