Водії “євроблях” на Підволочиському шосе готують їжу і гріються біля розпалених бочок (Відео)


 

На Тернопільщині до акції непокори приєдналось майже дві сотні водіїв «євроблях». На трасі Тернопіль-Хмельницький автівки вишикувались у шахматному порядку, чим ускладнили проїзд на відрізку завдовжки в кілометр. Із собою привезли запаси харчів, дрова та шини.

 

– Ці дрова ми привезли сьогодні зранку, підкидаємо, щоб люди грілися, щоб ніхто не замерз.

 

Водії Віталій приїхав з Кременця. Чоловік купив Renault Scenic в Польщі за 1200 євро. Тепер, аби її розмитнити, має заплати вдвічі більше.

 

– Я не маю змогу купити авто на українських номерах, а мені треба їздити на роботу, з роботи, у мене двоє дітей, мала вчиться. Донедавна працював водієм швидкої, мав зарплату 4 тисячі, то як я можу розмитнити машину за три тисячі євро, – розповідає водій Віталій.

 

З останніми законопроектами, кажуть водії євроблях, не можуть ні купити безпечне авто, ні ввезти в Україну, бо зарплату треба мати в євро.

 

– Якщо людина поїде в Європу і купи розвалюху, то вона або дурна, або немає можливості, швидше немає можливості, у нас зубожілий народ, – каже Іван.

– Я працюю в університеті, я кандидат наук, у мене зарплата менша ніж 200 євро на руки, як я можу розмитнити той автомобіль, получається коло три тисячі євро, – каже Роман.

 

На Підволочиському шосе протестувальники облаштували своєрідний блокпост. У наметах готуватимуть їжу та грітимуться біля розпалених бочок. Стоятимуть допоки не скасують законопроекти #8487 #8488 або президент не накладе на них вето.

 

Наталя БОРСУК

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Попередня стаття

Ігор Мединський подав до суду на тернопільського активіста за “образу честі і гідності”

Наступна стаття

Почаївській лаврі відмовили у передачі земель в постійне користування

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.