Введення воєнного стану в Україні відтерміновано, а термін його дії – скорочено

Введення воєнного стану відтерміновано, а термін його дії – скорочено, – повідомляє ТСН.

 

 

У понеділок, 26 листопада, Верховна Рада зібралась на позачергове засідання для розгляду законопроекта про запровадження воєнного стану, автором якого виступив президент України Петро Порошенко.

 

 

Парламент мав розглянути пропозицію президента через агресію Росії в районі Керченської протоки. Згідно з пропозиціями РНБО, які Президент ввів у дію своїм указом, пропонувалось ввести воєнний стан від 14:00 26 листопада строком на 60 діб – до 14:00 25 січня 2019 року.

 

 

Проте у телевізійному зверненні Петро Порошенко озвучив інші відомості про положення свого указу. ТСН.ua зібрав головні відмінності президентських пропозицій.

 

 

Воєнний стан, за словами Президента, буде запроваджено на всій території України з 9:00 28 листопада. Проте, якщо раніше передбачалося, що воєнний стан триватиме 60 днів, нині Президент пропонує запровадити його на строк – 30 днів. Термін дії пропонується скоротити для того, щоб воєнний стан не накладався на початок виборчої кампанії, яка має стартувати за 90 діб до дати виборів.

 

 

За словами Петра Порошенка, він має намір на початку грудня внести проект рішення для розгляду у парламенті про дату президентських виборів, які мають відбутися 31 березня. У випадку, якщо воєнний стан не буде подовжено – виборча кампанія розпочнеться вчасно, тому передумов для відтермінування дати виборів не має бути.

 

 

Щодо мобілізації. Хоча у тексті попереднього проекту закону йшлося, що у період дії воєнного стану часткова мобілізація оголошується Президентом України “у строки і в обсягах відповідно до загроз національній безпеці і обороні України”, у своєму звернення Порошенко запевнив, що не вдаватиметься до повної чи часткової мобілізації.

 

 

Слід зазначити, що станом на 18:00 понеділка, нової версії проекту закону про затвердження указу Президента України “Про введення воєнного стану в Україні” з правками у Верховній Раді не зареєстровано, – повідомляє ТСН.

Попередня стаття

На Тернопільщині психічнохворий онук вбив бабусю через зауваження (Відео)

Наступна стаття

Екстрене засідання Радбезу ООН щодо ситуації в Азовському морі (Наживо)

One Comment

    Avatar
  • Мобілізація відміняється. А навіщо тоді військовий стан.

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.