У 2019-му році жителям Тернопільщини повністю монетизують субсидії

Проект TERNOPILTIME

У 2019-му році всі субсидії будуть монетизовані, – повідомляє Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. Проводитимуть монетизацію у три етапи.

«Якщо сім’я заощаджувала, за результатами опалювального сезону залишок коштів на рахунку вона зможе використати на свій розсуд. Сума зекономлених грошей залежить виключно від родини», – зазначають у Кабінеті Міністрів України.

Найбільше зможуть зекономити родини, які утеплили будинки, а також облаштували їх  лічильниками та енергоощадними котлами. Відтак уже з початку січня  2019 року «живі кошти» надходитимуть на банківські рахунки тим особам, які вперше звертаються за допомогою.

За інформацією Міністерства соціальної політики, з 1-го травня 2019 року монетизація торкнеться і тих, хто отримує субсидію чи пільгу вже багато років. Це приблизно 3 мільйони домогосподарств.

 

«У 2019-му році громадяни, які будуть звертатися за субсидією з першого січня, отримуватимуть її за іншим порядком на рахунок державного банку, відповідно, з якого кошти будуть перераховуватися на обслуговуючі організації», – пояснює директор департаменту соціального захисту населення ОДА Вадим Боярський.

Нагадаємо, цього року в Україні монетизація субсидій охопила понад 1,5 млн. родин. Вони отримують по 700 грн. одноразової виплати. Це дорівнює вартості 150 кіловат електроенергії, якщо цей ресурс використовується для опалення, або 100 кубометрів природного газу.

 

Жителі Тернопільщини цього року зекономили субсидій на  49 млн. грн. За монетизацією звернулося понад 70 тисяч краян.
«Загалом зареєстровано близько 70-ти тисяч звернень. На сьогоднішній день виплачено 40 млн. грн. Надіюся, що буде фінансування в грудні і ми закриємо повністю виплати по зекономлених субсидіях що стосується періоду 2018-го року», – зазначає Вадим Боярський.

 

За планами Уряду, з 1 жовтня 2019 року запрацює повномасштабна монетизація, коли кожен користувач субсидії, отримуватиме її готівкою.
При цьому правила призначення субсидій не змінюються. Вона залежатиме лише від двох факторів – доходів і витрат на комунальні послуги.

 

Вікторія Неборак

Попередня стаття

У всіх починаннях потрібно прислухатись до громади, – сільський староста Василь Ангелюк (Відео)

Наступна стаття

У Тернополі двоє молодих дівчат пограбували магазин одягу (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.