Сьогодні о 14:00 годині у десяти областях України завершується воєнний стан

Фото УНІАН

Фото УНІАН

26 листопада через загрозу широкомасштабного вторгнення в Україну збройних сил Російської Федерації  у десяти областях України був введений воєнний стан, який мав тривати 30 діб. Продовжувати воєнний стан не будуть і його дія завершиться сьогодні о 14:00 годині.

 

З початком воєнного стану українська армія, Нацгвардія та СБУ були переведені у повну бойову готовність. Це означало припинення відпусток для військовослужбовців – вони мали одразу прибути до своїх частин. Також скасували накази про звільнення тих, у кого саме зараз завершився контракт.

 

Армія переміщувала свої підрозділи в області з воєнним станом. Наприклад, 95-у бригаду Десантно-штурмових військ авіацією перекинули з Житомирщини на узбережжя Азовського та Чорного морів – для протидії можливому російському десанту. Направляли військових і безпосередньо до кордону з Росією – там, зокрема, нарощували сили протиповітряної оборони.

 

Понад три тисячі резервістів першої черги пройшли навчання, які тривали від 15 до 20 днів. Їх викликали незалежно від того, де вони проживають, й згодом у Міноборони відзвітували – всі вони повернулися додому ще до 26 грудня. Водночас в областях з воєнним станом проходили збори резервістів, приписаних до місцевих підрозділів тероборони. Вони тривали 10 днів.

 

Перевіряли готовність бомбосховищ та інших об’єктів цивільної оборони, відпрацьовували плани евакуації, створювалися резерви медикаментів.

 

В десяти областях поліція та Нацгвардія перейшли на посилене патрулювання. Запровадили і додаткові обмеження. На Херсонщині, наприклад, заборонили феєрверки та іншу піротехніку (хоча у багатьох містах такі заборони діють ще з 2014 року). Також там заборонили полювання, а людей закликали менше ходити у військовій уніформі та повідомляти про підозрілих осіб.

 

У регіонах з воєнним станом не проводилися місцеві вибори та заборонили страйки і акції протесту.

 

Українські прикордонники та митниця в ці дні працювали у посиленому режимі, а з 30 листопада оголосили про обмеження на в’їзд для росіян.  Загалом за час воєнного стану відмову на в’їзд в Україну отримали більш як 1,5 тис. громадян РФ. Повідомляє ВВС.СОМ.

 

 

Попередня стаття

“Зламатись не могла”, – начальник поїзда показав журналістам вагон, у якому травмувалась пасажирка (Відео)

Наступна стаття

У Тернополі евакуйовуватимуть автомобілі, припарковані з порушенням ПДР

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.