У 2019-му році краянам субсидії виплачуватимуть грошима

Проект TERNOPILTIME

Повністю монетизувати субсидії вирішив Кабінет Міністрів України. З 2019-го року пільги і субсидії виплачуватимуть українцям грошима. Субсидіанти матимуть рахунки в «Ощадбанку» для покриття витрат на комунальні послуги, зекономлені гроші можна буде використати на власний розсуд.

 

Як повідомив директор департаменту соціального захисту населення ОДА Вадим Боярський, з 1-го січня 2019-го року монетизовуватимуть субсидії тим особам, які звернуться вперше.

 

«Що стосується монетизації, яка буде проводитися у 2019-му році, то наразі відомо, що громадяни, які будуть звертатися за субсидією з першого січня отримуватимуть кошти на рахунки у банку, з яких покриватимуть витрати на комунальні послуги, а те, що залишиться на рахунках, громадяни зможуть використати за власними потребами. Нагадаю, у 2018-му році користувачі субсидій у Тернопільській області зекономили на суму 49 млн грн. Щоб отримати частину коштів зі зекономлених субсидій, звернулося близько 70-ти тисяч жителів області. Більшість тих, осіб, які звернулися вже отримали гроші», – зазначив директор департаменту соціального захисту населення ОДА Вадим Боярський.

 

Нагадаємо, відповідно до монетизації-2018, субсидіанти отримували по 700 грн. одноразової виплати. Це дорівнює вартості 150 кіловат електроенергії, якщо цей ресурс використовується для опалення, або 100 кубометрів природного газу.

 

Монетизація-2019 дозволить жителям області отримати у грошовому вигляді всю суму зекономленої субсидії. За словами, міністра соціальної політики Андрія Реви, проводитимуть монетизацію пільг і субсидій в Україні у три етапи.

 

«Під час першого етапу субсидії буде монетизовано тим особам, які звертатимуться з першого січня 2019-го року вперше. Другий етап монетизації стартує з травня 2019-го року, монетизація охопить тих, кому буде призначено субсидію на неопалювальний період 2019-го року. Третій етап розпочнеться з жовтня 2019-го року, тоді буде монетизовано субсидії повністю», – повідомив міністр соціальної політики Андрій Рева.

До слова, у держбюджеті-2019 на субсидії передбачено 55 мільярдів гривень.

 

Вікторія Неборак

 

Попередня стаття

“Самопоміч” не дозволить зірвати президентські вибори” – народний депутат Любомир Зубач (Ефір)

Наступна стаття

Як зустрічати 2019 рік і що полюбляє Жовта Свинка

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.