Історія святкування першого Нового року в Україні

 

Святкувати Новий рік 1 січня українці почали після указу російського царя Петра І, який запозичив цю традицію із Західної Європи, а вона, у свою чергу, – від стародавнього Риму.

До того Новий рік у наших пращурів розпочинався 1 вересня.

 

В указі царя було також вказано, як саме потрібно провести це свято: “В знак доброго починання і веселощів вітати один одного з Новим роком, бажаючи в справах благополуччя і в родині благоденства. На честь Нового року учиняти прикраси з ялин, дітей забавляти, на санках катати з гір. А дорослим людям пияцтва і мордобою не учиняти – на те інших днів вистачає”.

Це було у 1700 році й відтоді схоже мало що змінилося.

Якщо вам набридли салат “олів’є” та ялинка, і хочеться чогось нового та незвичного, то радимо придивитися до цікавих новорічних традицій інших країн.

Попередня стаття

Тернополяни вітають Україну з Новим роком (Відео)

Наступна стаття

7 новорічних традицій інших країн, які захочеться запозичити

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.