7 новорічних традицій інших країн, які захочеться запозичити

 

1. Позбудьтеся зайвого

У Непалі початком Нового року вважають світанок першого його дня. В очікуванні появи сонця на небі непальці палять на вулицях великі вогнища, в яких згоряють непотрібні в новому році речі.

В Італії прийнято викидати старі меблі на вулицю прямо з вікна. Італійці вірять, що чим більше викинути старого, тим більше з’явиться нових надбань і тим більше буде щастя в домі.

Не обов’язково влаштовувати вогнища, чи викидати непотріб з вікон, але позбутися зайвого завжди гарна ідея.

 

 

2. Використайте тацю замість ялинки

У Індії новорічні звичаї дуже відрізняються в залежності від регіону. Роль новорічної ялинки виконує мангове дерево. Крім традиційних іграшок, його прикрашають фруктами і овочами.

В будинках новорічне дерево замінюють спеціальні таці (підноси), тамтешні батьки кладуть на них солодощі, квіти та невеликі подарунки.

Вранці нового року діти повинні із закритими очима чекати, поки їх не підведуть до підносу й навпомацки обрати презент.

 

 

3. Влаштуйте “поливаний” Новий рік

Жителі Куби бажають Новому року світлого і чистого шляху, тому перед північчю наповнюють водою посуд і виливають її з вікон.

Добре, що у них не буває морозів! Уявіть, яку ковзанку можна влаштувати під вікнами в наших широтах.

 

 

 

 

4. Розлучіться зі своїми вадами

Японці використовують настання Нового року для самовдосконалення.

Опівночі починає дзвонити дзвін, що відбиває 108 ударів. Кожен удар дзвону повинен вбити одну із людських вад.

На думку японців, основних вад усього шість (жадібність, злість, дурість, легковажність, нерішучість, заздрість), але в кожного є 18 різних відтінків, тобто в сумі якраз виходить 108. З усіма цими вадами і слід розлучитися в Новому році.

 

 

5. Скуштуйте свинини

2019-й – рік жовтої земляної свині, однак навряд в Австрії відмінять традиційну м’ясну страву – запечене порося.

Австрійці вважають, що для того, щоб бути щасливим, потрібно з’їсти шматок голови чи свинячого рила – це називається “брати участь в свинячому щасті”.

Їсти “талісман”, чи ні, звичайно, вирішувати вам.

 

 

 

6. Влаштуйте обмін поцілунками

У Франції досі збереглася традиція підвішувати пучок омели до стелі й рівно опівночі обмінюватися під ним поцілунками.

Раніше вважалося, що пара, яка поцілувалася під омелою незабаром одружиться, але в наш час поцілунок під омелою може бути і дружнім, а сам ритуал сприймається як запорука щастя, здоров’я і злагоди в прийдешньому році.

 

 

 

 

7. Ляжте спати до півночі

В Австралії майже ніколи не влаштовують салютів опівночі. А все тому, що австралійці прокидаються о 5-6 ранку, незважаючи на вихідні чи свята, і лягають спати не пізніше десятої вечора. О 00:10, коли у нас бухкають під вікнами, тамтежні жителі вже давно сплять.
Джерело: “Українська правда
Попередня стаття

Історія святкування першого Нового року в Україні

Наступна стаття

Тернопільський Сірий оригінально привітав українців з Новим роком (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.