Томос для православної церкви України щойно підписали у Стамбулі (Відео)

 

Сьогодні, 5 січня, у Стамбулі відбулася церемонія підписання Томосу для Православної церкви України. Вселенський Патріарх підписав документ після урочистої молитви у Патріаршому Храмі Святого Георгія. Там зараз також перебуває українська делегація для отримання Томосу. Пряму трансляцію можна переглядати на нашій сторінці у Фейсбуці.

 

Напередодні ієромонах Лука, іконописець і каліграф, привіз до Константинополя (Стамбула — ред.) текст-оригінал Томосу про надання автокефалії Православній Церкві України. Текст каліграфічно оформлений на пергаменті. Саме цей Томос буде вручено Предстоятелю ПЦУ Митрополиту Київському Епіфанію 6 січня 2019 року після Божественної літургії в Константинополі, передає ТСН.

 

Зазначимо, під час різдвяного богослужіння 7 січня у Софії Київській буде виставлено для загального огляду Томос про надання українській церкві автокефалії.

Попередня стаття

Батьки маленького Артемка з Тернопільщини просять про допомогу

Наступна стаття

До Тернополя приїхала святкова вантажівка “Coca-cola” (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.