Тернополян, які в Карпатах, попереджають про лавини

 

Снігова лавина у Карпатах може сягати ІІІ-го рівня небезпеки. У горах Львівської області очікують сходження лавин.

 

Про це повідомляє прес-служба ДСНС.

 

-За даними Укргідрометцентру, 7 січня, через снігопади та хуртовини, у високогір’ї Івано-Франківської та Закарпатської областей та у горах Львівської області очікується значна сніголавинна небезпека (ІІІ рівень)», – ідеться в повідомленні рятувальників.

 

При сходженні лавини рятувальники радять дотримуватися таких правил:

 

– Під час катання в горах у жодному разі не можна слухати музику в навушниках, адже ви не почуєте гул від сходження снігового покриву. А це ж додатковий час, який може стати для вас рятівним;

 

– Пам’ятайте, паніка – це ваш смертельний ворог. Якщо ви побачили сходження лавини, то варто різко збільшити швидкість руху і пологою дугою піти в найближчу безпечну сторону, адже не на всіх ділянках гори кількість снігу сходить однаково. Стрибок вліво або вправо – і ви врятовані. За можливістю можна заховатися за скелю або дерево і лягти на землю.

 

– Якщо піти від лавини не вдалося, потрібно відразу ж позбутися рюкзака, лиж і палиць, борда. Необхідно захистити голову руками, притиснути коліна до живота, лягти за рухом лавини і дихати через одяг.

 

– Коли лавина почала зносити, потрібно намагатися виконувати плавальні рухи, створивши простір навколо обличчя та грудної клітини. Це допоможе диханню, коли зупиниться снігова лавина.

 

– Після зупинки лавини потрібно максимально розсунути руками сніг біля обличчя, зробивши «повітряний мішок», захищаючи руками грудну клітку, щоб при змерзанні снігу зберегти її рухливість.

 

– Не дозволяйте собі заснути, і пам’ятайте про те, що вас шукають і врятують впродовж деякого часу.

Попередня стаття

Біля Софії Київської довжелезна черга, аби побачити томос (Фото)

Наступна стаття

У Карпатах знайшли тіло одного з трьох лижників, які вчора заблукали у горах

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.