Тернополяни заколядували на вулицях міста (Відео)


 

Для кожного Різдво це – велике таїнство, споконвічні традиції і, звісно, різдвяні пісні.

Щоб почати колядувати, за традицією потрібно зібрати вертеп із трьох осіб. Якщо зібралася група, то потрібно дотримуватися традицій. Для початку потрібно вибрати голову вертепу – звіздар. Цій людині дають найвідповідальныше завдання – нести зірку. Зазвичай для цього обирають людину з дзвінким, гучним та гарним голосом. Звіздар повинен ідеально знати всі колядки.

 

Другий за важливістю серед колядників – дзвонар. Він несе дзвін, аби люди чули, що йде вертеп. Третя людина, яка обов’язкова для вертепу, – міхоноша. Обирають зазвичай найсильнішого, оскільки йому носити всі гроші та солодощі. Міхоноша має обов’язково запам’ятати, що подарунки господарі повинні класти відразу в мішок, а не передавати в руки.

 

Які колядки знають тернополяни – дивіться у проекті  «Власне бачення» Першого інтернет-телебачення Тернопільщини МедіаТОР.

Попередня стаття

На Тернопільщині чоловік у передноворіччя пішов з дому і не повернувся

Наступна стаття

У Тернополі військові влаштували флешмоб біля головної ялинки (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.