За домашнє насильство загрожує кримінальна відповідальність

Проект TERNOPILTIME

На Тернопільщині майже наполовину побільшало звернень від жертв домашнього насильства. У поліції припускають, що останніми роками жителі Тернопільщини почали активніше заявляти про порушення своїх прав.

 

Нагадаємо, у 2019-му році до закону про домашнє насильство внесено зміни. Відтепер каратимуть не тільки тих, хто чинить фізичне насильство, а й передбачена відповідальність за психологічну кривду. У Тернополі планують відкрити притулки для жертв насильства. Також працюватимуть мобільні бригади, щоб оперативно допомагати потерпілим.

 

«Минулого року було зареєстровано більше чотирьох тисяч звернень, які стосувалися домашнього насильства. Поступали звернення і від чоловіків і від жінок, і від дітей. Чимало звернень було зареєстровано від дітей. Минулого року звернень суттєво побільшало – на 40%. Можливо, люди частіше почали заявляти про такі випадки. Найбільше звернень стосується вчинення фізичного насильства, оскільки психологічне довести важче. Проте відповідальність передбачена і за психологічне насильство», – каже начальник управління у справах сім’ї та молоді ОДА Ігор Чорний.

Додамо, домашнє насильство каратиметься громадськими роботами на строк від 150 до 240 годин або арештом до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п’яти років, або позбавленням волі до двох років.

Вікторія Неборак

Попередня стаття

В тернопільських аптеках немає вакцини від кору

Наступна стаття

Діти мерзнуть: У будинках на п’яти вулицях Тернополя холодні батареї (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.